Koldhævede grovboller – den nemmeste opskrift

Koldhævede grovboller

Koldhævede grovbollerSkønne koldhævede grovboller, som er perfekte til denne regnfulde søndag. I dag har jeg haft besøg af søde Emma og søde Julie, som kom forbi til morgenmad. Jeg rørte i går aftes denne dej sammen, så den var klar til at blive til boller her til morgen.

Jeg har ofte planer om at lave alle mulige specielle brødtyper, men ender altid ud med disse grovboller. Nok fordi de er så nemme at lave og fordi jeg ikke skal have fingrene i dejen én eneste gang – man rører simpelthen bare i dejen med en ske og bruger også en ske, når bollerne skal på bagepladen. Så bliver det altid ikke nemmere at bage grovboller selv. Vi spiser som regel halvdelen af bollerne inden for en dag eller to og så fryser jeg resten ned, eller bruger dem på madpakken med lidt hummus til. 

Så hvis du også er vild med boller, men ikke orker at ælte en dej virkelig længe (og måske heller ikke er den heldige indehaver af en maskine der kan ælte), så synes jeg du skal prøve disse. Jeg lover at det smager forrygende lune med lidt smør og en klat hindbær-chia marmelade.
Koldhævede grovboller

KOLDHÆVEDE GROVBOLLER (9 STK) 

25g gær

5 dl koldt vand

1 tsk salt

2 dl hvedemel

1 dl havregryn

7 dl groft mel (jeg brugte halvt grahamsmel og halvt fuldkornshvedemel)

Fremgangsmåde:

  1. Rør gær ud i koldt vand.
  2. Tilsæt salt.
  3. Rør melet i. Dejen skal være våd og klistret, men den skal stadig kunne røres i med en ske.
  4. Kom et viskestykke over skålen og sæt skålen i køleskabet (gerne natten over).
  5. Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte bare en ske til dette.
  6. Bollerne pensles med koldt vand.
  7. Tænd ovnen på 230g (ikke varmluft).
  8. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind. Mine fik 20 minutter.
  9. Lad dem køle lidt af – du har nu skønne sprøde boller.
  10. Velbekomme!

Koldhævede grovboller Koldhævede grovboller

Regi:

skål: Lars Rank Keramik

Print Friendly

5 kommentar

  1. Hvor mange kcal er der i sådan en bolle? De ser vildt lækre ud!

  2. Åh, hvor ser de lækre ud! Dem er jeg simpelthen nødt til at prøve!

  3. Pingback: Nemme koldhævede grovboller - med solsikkekerner og groft mel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*