Kerneboller uden mel – med kanel og tranebær

Så blev det fredag og om lidt er det weekend. Herhjemme har jeg flere gange i løbet af den sidste uge bagt disse melfri kerneboller og sidste gang lavede jeg lidt om på opskriften, så de blev søde i smagen og krydret med kanel, kardemomme og tørrede tranebær. Den opskrift vil jeg dele med jer nu, da den fungerer godt som et lille mellemmåltid – især på madpakken!

De blev hurtigt spist herhjemme med smør på, men jeg planlægger at afprøve dem i weekeden igen, hvor jeg vil tilsætte mørk chokolade og måske ét drys kanel. Der er mange muligheder og hvis du mangler en lille eftermiddags-snack, så synes jeg bestemt at du skal prøve disse. Lige et lille obs – de er ikke glutenfri, da der er tilsat rugkerner.

★ KERNEBOLLER UDEN MEL (11-12 ) ★

150 g skårne rugkerner

4 spsk. chiafrø

100g hørfrø

100 g havregryn

50 g græskarkerner / solsikkekerner

4 æg

1 dl vand

1/2-1 tsk. salt

2 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

70 g tørrede tranebær

2 spsk. sødt (sukrin, honning, ahornsirup)

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Kog rugkernerne i en gryde med vand i 10 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
  4. Kom rugkerner, chiafrø, hørfrø, havregryn, solsikkekerner, æg, vand, salt, kanel, kardemomme, tørrede tranebær og sødende i en skål.
  5. Rør det hele godt rundt.
  6. Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bages i 30-40 minutter. Lad dem køle af før de spises.
  8. Velbekomme!

Print Friendly

2 kommentar

  1. Kan man undgå rygkerne?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*