Kage med kikærter, appelsin og mørk chokolade

// sponsoreret af Bonduelle.

Skøn appelsinkage bagt med kikærter. Jeg har teamet op med Bonduelle, som har udfordret mig til at bruge deres produkter i en opskrift. Nu spiser jeg jo en hel del bønner og kikærter til hverdag, så jeg synes at jeg ville eksperimentere lidt mere end jeg plejer og endte ud med at ville bage en sundere kage med kikærter. Jeg har tidligere bagt en brownie med bønner, så hvorfor skulle det ikke kunne fungere med kikærter i en kage.

Kikærterne jeg har brugt er fra dåse. De er nemme at bruge, da kikærterne hverken skal koges eller udblødes inden brug og man kan derfor bage denne kage, lidt når man får lyst – det passer mig fint! De er uden tilsat lage, som gør dem ekstra sprøde.

Kagen er bagt med appelsin, chokolade, kanel og selvfølgelig kikærter. Min kæreste kom hjem midt i kagebagningen og kunne slet ikke forstå, at jeg kunne finde på at komme kikærter i en kage. Min kæreste er ikke normalt ikke pjattet med alle mine kikærter, men denne kage spiste han halvdelen af inden den nåede at køle af – så kunne han vidst godt lide kikærter alligevel. De smager nemlig ikke igennem, men giver kagen en kompakt konsistens, som nok mest minder om en mazarinkage. Den er tung og kompakt og jeg tænker, at en kugle is vil gøre sig godt hertil. Så hvis du også rynker på næsen ved at tænke på kikærter i en kage, så prøv lige alligevel! Det kan jo være at du bliver ligeså begejstret som min kæreste.

Hvis du er nysgerrig på flere opskrifter med bønner, så besøg Bonduelles hjemmeside. 

★ KAGE MED KIKÆRTER, APPELSIN OG CHOKOLADE ★

1 dåse Bonduelle kikærter (265g kikærter )

14 dadler (dem fra papæske)

2 tsk kanel

1 æg

saft + skal af 1 økologisk appelsin

75g smør / kokosolie

1/2 tsk salt

3 dl mælk / rismælk

100g havregryn

100g mel (rismel, speltmel eller andet med fin struktur)

1 tsk bagepulver

100g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Skyl kikærter godt.
  2. Smelt smøret i en gryde.
  3. Blend kikærter dadler, kanel, appelsin skal og saft, smør, æg, salt, mælk, havregryn, mel og bagepulver sammen.
  4. Hak 50g chokolade groft.
  5. Rør det i dejen.
  6. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Min form var 15 x 20cm.
  7. Bages ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter.
  8. Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen og der kommes 50g mørk chokolade på, som så smelter.
  9. Kagen er bedst kold og min kæreste synes den er allerbedst efter en nat på køl.
  10. Velbekomme!

kage med kikærter
kage med kikærter
kage med kikærter kage med kikærter

Print Friendly

41 kommentar

  1. Åh, hvor ser det lækkert ud! Og jeg er vild med svampede kager (herunder brownies og mazarin), så mon ikke den vil falde i god jord, haha. Skal helt klart bages i weekenden :)

  2. Ejjj, hvor bliver jeg kagesulten nu!

  3. Uhhmm, den ser så skøn ud! Det bliver jeg simpelthen nødt til at afprøve – det lyder alt for lækkert

  4. Det er helt gak-gak.

    Det skal prøves :-)

  5. Amanda Høg

    Virkelig lækkert. Har netop lige sat kagen i ovnen, men har faktisk lidt i tvivl omkring hævningen? :-)

  6. Hold nu op, hvor ser den kage god ud og lyder mega lækker Stinna!
    God weekend :-)
    Kh Anna

  7. Kan man bruge kikærtemel istedet for kikærter på dåse? Ser lækker ud ..

  8. Malene OM

    Har netop lavet den med revet æble (2) og ingefær istedet for appelsin og kanel. Såååååå lækker!
    Tak for dejlig inspiration

  9. Jeg skal lave denne kage i morgen! Kan jeg bruge alm. hvedemel i stedet for rismel? :-)

  10. Mums! Ved du hvor mange dage, den kan holde sig på køl?

  11. Hej Stinna.
    Lækker kage!
    Ved du om man kan bruge mandelmel i stedet for rismel?

  12. Den opskrift ser så lækker ud! Kan opskriften mon laves vegansk? :)

  13. Er det meningen at konsistensen er som et studenterbrød, altså dejagtig? Gav den noget længere end opskriften og er i tvivl om den skal være sådan eller om den skulle have været bagt længere.

  14. Den ser god ud! Tror du quinoa mel kan bruges?

  15. Hej,

    Mon man bare kan bruge hvedemel, eller duer det ikke?

  16. Pingback: De 10 mest læste indlæg i 2016 - Stinna

  17. Åh – det er den BEDSTE glutenfri kage jeg har smagt lææænge. Tusind tak for inspirationen – den blev så lækker den kage! Bestemt ikke sidste gang den skal bages.

  18. Jeanette Lysholm Nielsen

    Okay! Den opskrift var jeg godt nok aldrig selv kommet på, men hvor er den genial! Også passer den perfekt sammen med hyggelæsning af ebogen direktørens sekretærer! Så bliver det altså ikke bedre! Tak for de fantasifulde opskrifter – og bliv endelig ved med at komme med nye :)

  19. Marianne Probst

    Kan bruge kikærter i pose i stedet for? Hvor mange gram kikærter?

    • 265g kogte kikærter :-) Jeg ved desværre ikke hvad det svarer til i tørre kikærter. Men du burde godt kunne bruge dem du selv koger.

  20. Hvorfor kan man ikke bage den i varmluftsovn?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*