Grov tærtebund – med fuldkornshvedemel

Grov tærtebund bagt med fuldkornshvedemel. Denne tærtebund lavede jeg i sidste uge, hvor jeg til aftensmad lavede en skøn timian-tomat tærte (opskriften kommer en af dagene). Normalt laver jeg en bund med mange kerner, men for at prøve noget andet, forsøgte jeg mig med en grov tærtebund med fuldkornsmel. Tærtebunden blev virkelig sprød og jeg tror, at dette er min nye favoritbund. Top den med en æggemasse og grøntsager, eller måske fyld som i denne tærte med rosmarin og rødløg.

Lige nu er jeg på vej til København, hvor jeg skal ses med søde veninder og afholde et par møder – blandt andet med forlaget. Kogebogen nærmer sig ligeså stille og jeg er så spændt på at se den, når den er helt færdig. Hvis I forresten kan anbefale nogle gode kaffesteder i København, så skriv dem gerne her i indlægget.

★GROV TÆRTEBUND – GROV TÆRTEDEJ (1 TÆRTE) ★

1 dl groft mel (jeg brugte en grov fuldkornshvedemel)

2 dl hvedemel

1 dl creme fraishe / skyr

1/2 dl olivenolie

1/4-1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  2. Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.
  3. Pres dejen ud med fingrene.
  4. Prik dejen med en gaffel som vist på billedet.
  5. Bages i en forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter.
  6. Kom fyld i og bag færdigt.
  7. Velbekomme.

Print Friendly

4 kommentar

  1. Hvor stor er springformen du bruger? :)

  2. Ih, hvor smager den skønt – har lige lavet den. ENDELIG en grov opskrift, hvor det er lykkes mig at få dejen, som jeg ønskede. Det smager også meget bedre og mere bestandig uden alt det smør og hvedemel, man normalt finder i tærtedejsopskrifter :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*