Glutenfri boller med hytteost

glutenfriboller-2-2

I går bagte jeg disse lækre glutenfri boller med hytteost. De smager virkelig lækkert, især lune og med hytteost på. Efter tre måneder uden mælkeprodukter, er jeg begyndt at spise mælkeprodukter igen. Jeg er startet med ost, da det er det jeg har savnet mest! Gluten vil jeg stadig holde mig fra, da det giver mig mavepine.

Da jeg så stod i mit lokale supermarked igår, fik jeg virkelig lyst til hytteost. Jeg har aldrig bagt med hytteost før, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det giver en god konsistens til mine glutenfri boller og gør forhåbentligt, at de ikke er tørre på 2. dagen!

Jeg har valgt at lave dejen lidt klæbrig, så bollerne blot formes med en ske.


 

GLUTENFRI BOLLER MED HYTTEOST  – 8 BOLLER

Det tørre

1 dl hørfrø

2 dl hirsegryn – havregryn kan sikkert sagtens bruges

2 dl majsmel

1,5 spsk loppefrøskaller/HUSK – eventuelt lige blendet først

1 tsk salt

Det våde

25g gær

4 dl lunkent vand

2 spsk olivenolie

2 dl hytteost

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. I en anden skål blandes de våde ingredienser sammen.
  3. Kom det våde over i de tørre ingredienser og rør godt rundt.
  4. Lad dejen hvile i 5-10 minutter, eller til dejen ikke er flydende længere. Den skal være klæbrig.
  5. Kom bollerne på bagepapir på en bageplade.
  6. Bages ved 200g varmluft. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd så derefter. Jeg har svært ved at sætte antal minutter på, men jeg vil skyde på 30 minutter – til de er gyldne.
  7. Spises med smør eller hytteost.

glutenfriboller-3-2 glutenfriboller

Print Friendly

26 kommentar

  1. Min lokale bager har også hytteboller og jeg er helt vild med dem! Jeg blev helt glad, da jeg så du havde en opskrift! Nu kan jeg slet ikke vente til weekend, for her skal jeg helt sikkert prøve kræfter med den her opskrift! :)
    Kh The A-Way!
    https://theawayblog.wordpress.com

  2. seriously!!! I need you in my kitchen yummyy

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

  3. De her boller ser simpelthen for gode ud! De må og skal prøves snart :)

  4. Ej, hvor ser de bare lækre ud! De skal prøves :D

  5. Ser lækre ud, men skal de ikke hæve efter man har puttet dem på pladen?

  6. Hvad vil man kunne erstatte hytteost med for at gøre opskriften laktosefri :)

    På forhånd tak!

  7. Charlotte

    Øv, jeg har lige lavet dem, men mine faldt sammen i ovnen og blev helt flade. Hvad mon det skyldes?

  8. Hmmm :) lækkert.
    Dem skal jeg også prøve.

  9. Det blev også flade for mig, men de smager godt alligevel, så det er ikke et stort problem :)

  10. Kan man bruge et alternativ til majsmel? Og har du selv afprøvet opskriften igen, hvor de ikke bliver flade? :)

  11. Pingback: Low FODMAP sandwich boller med solsikkekerner - Foodsome

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*