Emmas kokosmuffins med chokolade og mandler

Hej til alle jer, der læser med her på Stinnas skønne blog,

Mit navn er Emma Martiny, og jeg blogger til hverdag på Emmamartiny.dk. Her deler jeg glimt fra min hverdag og opskrifter, da jeg elsker at dele min madglæde med andre. Dette får jeg også lov til i mine kogebøger: Skønne salater & vidunderlig tilbehør fra 2015 og Herlig og ærlig mad, der udkom i januar i år. I marts har jeg en tredje kogebog, Fabelagtige fristelser, på trapperne. Denne gang bliver desserter temaet, og bogen er fyldt med alt fra simple søde snacks til de mest overådige desserter.

Jeg har fået at vide af Stinna, at I er vilde med sundere søde sager, og derfor vil jeg i dag dele en af opskrifterne fra min nye bog. Alle de 100 opskrifter i Fabelagtige fristelser har nemlig alle fået et sundere twist og er lavet med mindre sukker, uden gluten men med masser af smag.

Disse kokosmuffins med chokolade og mandler er en blandingen mellem en kokosmakron og en muffin. De kan bikses sammen i et snuptag og smager helt igennem vidunderligt. God fornøjelse!

Ingredienser til 6 muffins
50 g smør
75 g kokosmel
40 g mandelmel
1 æg, str. M/L
50 g kokossukker
1 tsk. vaniljepulver
50 g mandler
50 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 150 grader.
Smelt smørret i en kasserolle, og vend kokosmel og mandelmel heri, så det smeltede smør fordeles.
Pisk æg, kokossukker og vaniljepulver sammen til en luftig, lysebrun æggesnaps i en skål, og vend det derefter sammen med kokosmassen. Hak mandler og chokolade groft, og vend det også i skålen. Fordel nu dejen i muffinforme, og bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil de er flot gyldne på toppen. Spis gerne kokosmuffinsene lune, så chokoladen stadig er let smeltet, eller opbevar dem ved stuetemperatur indtil servering.

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*