Citronkage med blå birkes

citronkage-2

Jeg har studie dag i dag, så jeg bruger det meste af tiden på at læse. Dog overvejer jeg at bage en lille kage. Hvis du også vil bage i dag, så kan jeg anbefale denne. Julie og jeg bagte den i sidste uge, da vi gik kage-amok.

Kagen smager meget af citron. Så du kan nedjusteret citronsmagen lidt, hvis du ønsker. Næste gang vil jeg forsøge med en frosting – måske ala denne .


 CITRONKAGE MED BLÅ BIRKES ( CA. 6 STYKKER) 

3 æg

½ dåse butterbeans

1 ½ dl grahamsmel

1 tsk bagepulver

1 dl skyr

½ tsk salt

2 spsk honning

1 øko citron

1 spsk blå birkes

  1. Hæld vandet fra bønnerne.
  2. Kom bønnerne, æg, mel, bagepulver, honning, skyr og honning i en blender.
  3. Kom skallen fra citronen og saften i blenderen.
  4. Blend det hele godt og kom de blå birkes i.
  5. Kom det i en springform (20cm i diameter) og bages ved 200g varmluft i ca. 20 minutter.

citronkage

Print Friendly

6 kommentar

  1. Den ser simpelthen så lækker ud, Stinna! Konsistensen minder bestemt ikke om en “helsekage” ;-) Den må jeg altså prøve at se om jeg kan lave i en gluten- og laktosefri version…

  2. Hvor ser den bare lækker ud den kage! Elsker sunde kager. Den skal helt sikkert prøves :)

  3. Smager de der butterbeans igennem i kagen? Jeg er nemlig sket ikke glad for den smag….

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*