Choko-banan kage

bananchokokage-5

Sikke et smukt vejr jeg er vågnet til denne søndag. I Aarhus C hvor jeg bor, er alt smukt hvidt. På sådan en skøn søndag, ville en lækker kage være perfekt. Derfor vil jeg gerne dele denne opskrift med jer i dag. Choko-banan kage med en lækker chokolade-topping. Kagen er perfekt til en kop eftermiddagskaffe.

Jeg vil smutte i teateret i dag. Min niece og jeg skal se snedronningen. God søndag til jer. 


 CHOKO-BANAN KAGE 

3 meget modne bananer

2 æg

2 spsk kokosolie

2 spsk kakaopulver

50g chokolade

100g mandler

100g havregryn

10 dadler – uden sten (dem fra en papæske)

½ tsk salt

1 tsk bagepulver

topping

50g chokolade

10 dadler (fra papæske)

1 spsk kokosolie

1 moden banan

Fremgangsmåde:

  1. Først laves kagen:
  2. Blend mandler fint. Brug en blender eller minihakker.
  3. Blend bananer, æg, dadler, kokosolie, havregryn, salt, bagepulver og kakaopulver sammen.
  4. Rør mandler i dejen.
  5. Smelt chokoladen over vandbad og kom i.
  6. Kom kagen i en springform – min er 22cm. Jeg kom bagepapir i formen.
  7. Bages 30 minutter ved 180g almindelig ovn. Placer kagen midt i ovnen.
  8. Nu skal toppingen laves:
  9. Smelt chokoladen.
  10. Blend dadler, kokosolie og banan sammen.
  11. Kom det smeltede chokolade i og rør godt.
  12. Kom ovenpå kagen, når kagen er kølet af.
  13. Hvis du har mere chokolade, så top med grofthakket chokolade.
  14. Smager skønt med creme fraishe til.
  15. Velbekomme!

bananchokokage bananchokokage-2 bananchokokage-3 bananchokokage-8

 

Print Friendly

4 kommentar

  1. Hvor længe kan den holde i køleskabet?

  2. Hvornår skal dadlerne i, i punkt 3, står der, at der skal blendes sammen med de fleste ingredienser, men i punkt 4, står der, at de skal røres i sammen med mandlerne? :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*