Æbletærte – med havregrynsbund og kanel

Æbletærte-3

Denne sundere æbletærte bagte jeg i lørdags, hvor jeg holdt fødselsdag for mine veninder. Kagen er nem at lave, smager skønt og er perfekt med en lille klat creme-fraiche til. Jeg har fået en stor pose med æbler af min moster, så næsten alt jeg laver herhjemme er med æbler – jeg er vild med æbler og efterår!

Jeg havde fødselsdag i går og havde den bedste dag med hygge, lækker morgenmad og afslapning. Udover denne æbletærte, bagte jeg også en æblecrumble og lavede en hjemmelavet nutella. Det hele kommer på bloggen.

Denne tærte er ikke sprød som en almindelig tærtedej, men fungerer rigtig fint i denne opskrift.


★ ÆBLETÆRTE ( CA. 6 PERSONER) 

100 smør / kokosolie

2 æg

2 dl havregryn

2 tsk kanel

½ tsk vanillepulver

1 tsk bagepulver

10 dadler

3-4 discovery æbler (eller en anden type søde æbler)

  1. Smelt smør/kokosolie i en gryde.
  2. Kom æg, det smeltede smør/kokosolie, kanel, vanillepulver, bagepulver, havregryn og I en skål. Mos / blend dadler og kom dem ved. Rør godt rundt. Ellers kan du blende dejen.
  3. Skær æblerne i tynde skiver.
  4. Kom dem oven på tærtedejen.
  5. Drys med lidt kanel.
  6. Bages ved 180 grader (almindelig ovn)
  7. sættes ind ved 180g til æblerne har fået farve. Min kage fik 55 minutter.
  8. Spises med en klat fed creme fraiche.

Æbletærte-2
Æbletærte-4 Æbletærte

Print Friendly

4 kommentar

  1. Hej Stina, lyder virkelig lækkert!
    Det eneste jeg finder lidt uklart er hvorvidt hele kagen skal bages? Eller om det er en “raw” bund og så kun er æblerne der bliver bagt? :-)
    Mvh Karoline

  2. Pingback: Endelig æblesæson + opskrift på æblekage - Stinna

  3. Pingback: Grove koldhævede æbleboller med kanel | Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*