Æblepandekager – små tykke pandekager

æblepandekager

Søde tykke æblepandekager. Som nogle af jer måske har set på instagram (@stinnagm), så kom min kæreste forleden hjem med en stor pose æbler.  Jeg har allerede brugt æblerne til en opskrift på Grove koldhævede æbleboller med kanel, men fik i dag også lyst til at bage søde pandekager med æble. Der er simpelthen ikke noget bedre end pandekager til morgenmad!

Pandekagerne er bagt med havregryn, mælk, kanel, revet æble og til sidst stegt på panden. Jeg har toppet med dem sundere nutella  og frisk æble. Æblepandekager fik en skøn konsistens, blev luftige men samtidig skønt tunge på grund af æblerne. Jeg har valgt ikke at tilsætte noget sødende til pandekagerne, da æblerne søder dem. Men hvis du bruger nogle halvsure æbler, så tilsæt evt. 1 spsk honning.

Som jeg nævnte tidligere i dag, så har jeg endelig fået nyt design her på bloggen. Jeg er stadig igang med at få det hele til at fungere, men der er en del små skønhedsfejl. Hvis I opdager nogle ting der ikke helt fungerer eller hvis I har nogle gode idéer, så skriv dem endelig til mig i kommentarfeltet.

æblepandekager

★ ÆBLEPANDEKAGER (2 PERSONER) ★

150g havregryn (glutenfri hvis du ikke spiser gluten)

2 dl mælk (alm. eller rismælk)

1-2 tsk kanel

1 æg

lidt salt

1 tsk bagepulver

2 store æbler

kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Kom æg, havregryn, mælk, salt, kanel og bagepulver i en blender.
  2. Blend til det har en ens konsistens.
  3. Riv æbler groft og bland det i dejen.
  4. Steges som små pandekager på en pande i lidt olie. Steges ved middel varme.
  5. Spises lune med lidt sundere nutella, friske æbler og en smule agavesirup.
  6. Velbekomme!
    æblepandekager æblepandekager
Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: 5 opskrifter med æbler - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*