Æblecrumble i pande

// indlægget er sponsoreret af Le Creuset.

De sidste par måneder har jeg afprøvet de lækreste pander fra Le Creuset. Først prøvede jeg en non-stick aluminiums pande, hvor jeg lavede stegte nudler og derefter støbejernspanden, hvor jeg lavede en indisk dahl. I dette indlæg har jeg testet den flotte stål pande.

For ikke at lave noget mad der minder om de to andre tests, besluttede jeg mig for at lave en dessert i denne pande. Da jeg havde fået en hel pose æbler af min far valgte jeg at lave en skøn æblecrumble. Jeg har dog aldrig før forsøgt mig med en crumble lavet i en stegepande, men én gang skal jo være den første!

Jeg valgte denne pande til at lave crumble i, da den er lavet af stål og derfor sagtens kan tåle at komme en tur i ovnen. Panden fungerer til stegning ved alle temperaturer. Idéen med at lave denne æblecrumble var, at jeg først ville stege æbler i kanel og smør på panden. Da panden ikke er belagt med slip-let, så kræver den lidt fedtstof. Ved at jeg så kommer crumble direkte på panden efterfølgende og derefter i ovnen, så er man sikker på at man får alt det lækre kanel-smør med, som ellers ville blive siddende i skålen.

Sådan en portion æblecrumble er virkelig nem at lave og kræver næsten ingen opvask, når nu det hele bare laves i panden – virkelig smart synes jeg. Jeg planlægger at bage den igen i dag, da det regner i Aarhus og jeg har en masse æbler liggende.

 

 

Opskriften svarer til mængden på billederne. Jeg vil sige at der er til 4 kagesultne personer. Server din crumble med en god klat creme fraiche og en kop kaffe.

★ ÆBLECRUMBLE (4 PERSONER)★

3 store æbler

2 spsk smør

2 tsk kanel

et drys salt

crumble:

100g mandler

2 dl havregryn (fine eller grove)

1 dl kokosmel (det man køber i almindelige supermarkeder)

3 spsk smør (eller kokosolie)

2 spsk honning / sirup

Fremgangsmåde:

  1. Skær æblerne i både. Jeg beholdt skrællen på mine.
  2. Kom smør og kanel på panden og steg æblerne herpå.
  3. Lad dem stege ved middel varme, til de har fået en smule farve.
  4. Tænd ovnen på 180g (ikke varmluft)
  5. Imens blandes ingredienserne til crumble i en skål.
  6. Hak mandlerne groft. Bland med havregryn, honning, kokosmel og smør.
  7. Drys det over panden, så det ligger som et låg ovenpå æblerne.
  8. Kom nu panden i ovnen og bag kagen til den er gylden. Det tog ca. 20 minutter i min ovn.
  9. Tag panden ud – pas på at håndtaget er virkelig varmt.
  10. Serveres lun med creme fraise.
  11. Velbekomme!

le-creuset-crumble
le-creuset-crumble-2



Print Friendly

2 kommentar

  1. Tak for en meget inspirerende blog!
    Jeg elsker din argumentation for at bage: “Det regner i Aarhus”. Den vil jeg bruge noget oftere ;-) Der er altid en grund til at skulle spise kage!
    Fine pander. Jeg tror, at jeg på baggrund af dit indlæg, vil ønske mig en le Creuset pande i julegave. Knus!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*