Grove koldhævede æbleboller med kanel

æbleboller med kanel

I går kom min kæreste hjem med en kæmpe pose æbler. Faktisk så mangle æbler, at jeg ikke helt ved hvad dælen jeg skal bruge dem til. Men selvfølgelig skal vi nok få brugt dem alle sammen, jeg skal bare lige tænke lidt kreativt. Så da jeg i dag gerne ville bare boller, besluttede jeg mig for at tilsætte revet æble og kanel til dejen, så vi herhjemme kunne spise æbleboller med kanel.

Dejen er en koldhævet dej, da det er den type boller jeg bedst selv kan lide og har mest succes med. Ulempen ved koldhævede boller er, at de skal hæve omkring 6 timer på køl og allerhelst natten over. Så man er nødt til at tænke lidt frem i tiden, men så er der også lækre lune boller derefter!

Da jeg ikke selv har prøvet at bage æbleboller før, måtte jeg lige en tur forbi google. Jeg faldt over en opskrift fra Valdemarsro, som jeg har fået inspiration fra – både med ingredienser og fremgangsmåde. Men herunder er opskriften på mine grove æbleboller med kanel.

Hvis du vi have andre opskrifter med æbler, så prøv Sunde madpakke æblemuffins og Æbletærte med havregrynsbund og kanel.

æbleboller med kanel

ÆBLEBOLLER MED KANEL (15 STK) 

15g gær

5 dl koldt vand

1,5 tsk salt

2 store æbler

1 dl solsikkekerner

2 tsk kanel

150g grove havregryn

200g hvedemel

300g fuldkornsmel (groft speltmel, fuldkornshvedemel eller noget lignende)

æg til at pensle bollerne med.

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand i en skål.
  2. Tilsæt salt, solsikkekerner, kanel og grove havregryn.
  3. Tilsæt groftrevne æbler.
  4. Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Dejen skal have en klistret konsistens, men ikke være flydende.
  5. Sæt dejen i køleskabet med et viskestykke over.
  6. Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over.
  7. Tænd ovnen på 250grader (ikke varmluft)
  8. Form bollerne med en ske og hav lidt koldt vand på hænderne. Jeg valgte at lave 15 små boller.
  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  10. Sæt bollerne i ovnen i 4 minutter.
  11. Efter de 4 minutter sættes varmen ned til 175grader. Bollerne bages videre til de er færdige, de skal være gyldne og give lidt efter ved tryk. Dette varierer fra ovn til ovn, men i min ovn tog det ca. 12 minutter.
  12. Spises lune med smør på.

æbleboller med kanel æbleboller med kanel

Print Friendly

3 kommentar

  1. Pingback: Æblepandekager - små tykke sunde pandekager med havrergyn og kanel

  2. Kære Stinna, det giver måske sig selv, men skal æblerne rives og kommer du dem i sammen med havregryn, solsikkerkerner og kanel?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*