Vegetarlasagne med stegte grøntsager

vegetarlasagne
Forleden slog det mig, at jeg aldrig har delt en opskrift på vegetarisk lasagne her på bloggen. Derfor vil jeg i dag gerne dele opskriften på denne vegetarlasagne med stegte grøntsager. Jeg kan faktisk rigtig godt lide lasagne, men af en eller anden årsag er det ikke noget, som jeg spiser særlig ofte. Men forleden fik jeg lyst til en lasagne med en god tomatsauce og ost på toppen. Jeg lavede portionen så stor, at jeg var sikker på at have nok til flere dage.

Denne lasagne har masser af smag og smager faktisk også skønt kold. Mit næste projekt må være at lave en spinatlasagne, måske med hytteost – måske med et twist af citron. 

Hvis du også er helt vild med tomatsauce, så prøv min bønnepasta med tomatsauce eller min bedste pizzasauce.
vegetarisk lasagne
Jeg har valgt at komme stegte skiver af squash i min lasagne, samt et enkelt lag spinat. Hvis du ønsker en glutenfri variant, kan du naturligvis bare bruge glutenfri lasagneplader. Jeg har brugt fuldkornsplader, som fungerede virkelig godt. Ellers er det måske en mulighed med plader lavet af grøntsager, jeg har læst at andre bruger græskar, squash eller sød kartoffel.
vegetar lasagne med stegte grøntsager
★ VEGETARLASAGNE  MED STEGTE GRØNTSAGER( 4 PERSONER) ★
sauce:

1 dåse tomater

1 spsk tomatpure

2 spsk soltørrede tomater, hakkede

1 hvidløg, finthakket

1 rødløg, hakket

salt

peber

1 håndfuld frisk basilikum

2-3 dl vand

grøntsager:

1 squash, skåret i skiver

1 håndfuld frisk spinat

grove lasagneplader

1 pose ost

Fremgangsmåde:

  1. Først skal tomatsaucen laves.
  2. Kom lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg – lad det stege lidt.
  3. Tilsæt derefter tomatpure, dåsen med hakkede tomater, de soltørrede tomater, salt, peber, vand og frisk basilikum.
  4. Lad saucen småkoge, mens resten laves.
  5. Skær squash i skiver og steg dem på en pande uden olie. Skiverne skal blive bløde og må gerne få lidt farve – alternativt kan du grille dem.
  6. Vask spinat godt.
  7. Nu skal lasagnen samles. Jeg kom ét tyndt lag tomatsauce i bunden, derefter lasagneplader, lidt tomatsauce, squash, tomatsauce, lasagneplader, spinat og tomatsauce + evt et lag plader igen.
  8. Lasagnen bages ved 200g varmluft.
  9. Når pladerne er ved at blive bløde, så skal lasagnen toppes med ost.
  10. Bages til osten er gylden.
  11. Velbekomme!

vegetarlasagne vegetarlasagne vegetarisk lasagne

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*