Vegetarisk pad thai med peanuts og lime

af Stinna

Vegetarisk pad thai er en asiatisk ret med grøntsager, nudler og æg. Retten er nem at lave og smager helt fantastisk.

vegetarisk pad thai

Vegetarisk pad thai med peanuts, limesaft og friske krydderurter.

Som jeg har nævnt herinde mange gange, så er et af mine favoritkøkkener det asiatiske køkken. Jeg er vild med de smagskombinationer der er og de mange muligheder for vegetarisk mad.

For at gøre retten ekstra cremet, er der til nudlerne tilsat et æg. Jeg var meget skeptisk og overvejede helt at undlade det, men endte med alligevel at følge opskriften – og det var virkelig godt! Ægget giver den mest cremede konsistens til retten og er med til at fuldende retten.

Vegetarisk pad thai

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 2 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 100 g risnudler
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. gulerødder
  • 1/2 stk. spidskål
  • 2 stk. æg pisket sammen

Servering

  • 2 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld salte peanuts
  • 1 håndfuld friske krydderurter jeg brugte koriander

Sauce

  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 3 spsk. soyasauce
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. eddike
  • lidt rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • limesaft til at hælde over til sidst

Sådan gør du

  • Skær spidskål, rød peberfrugt, løg i tynde strimler. Skær gulerødder i små stykker.
  • Bland alle ingredienserne til saucen i en skål.
  • Kom olie på en pande. Steg grøntsagerne på panden i et par minutter.
  • Kom grøntsagerne på en tallerken.
  • Kog nudlerne kort i letsaltet vand. Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
  • Kom olie på en pande.
  • Tilsæt nudlerne og lad dem stege 1-2 minutter.
  • Tilsæt saucen.
  • Flyt nudlerne ud til siden af panden.
  • Tilsæt æg på panden og lad det lige stege lidt. Bland det hele rundt. Nu bliver nudlerne lidt klistrede og cremede.
  • Tilsæt igen grøntsagerne.
  • Bland de friske krydderurter i og hæld frisk limesaft over. Top med peanuts.
  • Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.


5 Kommentarer

Kaj Frederiksen 30. april 2019 - 11:43

Det ser meget godt ud, skal prøve det idag.

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:28

Kære Kaj, tak skal du have :-) Jeg håber at det smagte godt.

Reply
Jette Larsen 23. april 2020 - 15:48

Vegetarisk pad thai smager så godt

Reply
Stinna 23. april 2020 - 16:14

Ja ikke? Jeg er også helt vild med det :-)

Reply
Ugens madplan uge 52 – Milles mad 26. december 2022 - 08:25

[…] Fredag: Pad thai […]

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.