Vegetarisk minestronesuppe til en kold januardag. I Aarhus er det gråt vejr og jeg tænker, at en varmede suppe kan være en perfekt idé til aftensmaden. Dette er mit bud på den klassiske minestronesuppe, som er en krydret tomatsuppe med nudler. Jeg har valgt at lave min minestronesuppe med timian, basilikum og oregano, men det kan man selvfølgelig vælge som man har lyst.
Suppen serveres med nudler, eller suppehorn, og eventuelt et stykke brød til – fx disse: Rødbedeboller – grove boller med rødbede.
Suppen er en vegetarisk minestronesuppe, eller faktisk er det en vegansk minestronesuppe, og der er tilsat lidt grønt, en masse smag og friske krydderurter. Suppen er ikke blendet, da jeg godt kan lide at der er lidt at bide i – men jeg mener heller ikke, at en klassisk minestronesuppe blendes – men du kan naturligvis gøre, lige som du ønsker.
Nu til opskriften på vegetarisk minestronesuppe.
- olie til stegning
- 2 løg
- 4 fed hviløg
- 200g persillerod
- 250g gulerødder
- 3 spsk. tomatpure
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk. frisk basilikum, hakket
- 1 spsk. frisk oregano, hakket
- 1 spsk. frisk timian, hakket
- 5 dl vand (måske mere)
- salt
- peber
- 150g suppehorn
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
- Skær persillerod og gulerødder i mindre stykker. Suppe skal ikke blendes, så lav dem ikke for store.
- Tilsæt det til gryden.
- Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian og vand.
- Lad det nu koge 30 minutters tid (eller mindre).
- Når grøntsagerne er møre tilsættes pasta (suppehorn) og koges i suppe. Det kan være at suppen kræver mere vand, alt efter hvor tynd/tyk du vil have den.
- Smages til med salt og peber.
- Velbekomme.
Kig også gerne forbi min instagram, hvor du kan se flere madbilleder.
Hej Stinna,
Den lyder super laekker. Jeg har en masse tomater i fryseren. Hvor mange tror du ca. hvis jeg skulle bruge friske istedet for hakkede tomater?
Tak og hilsen
Christina
Hej Christina, det ved jeg desværre ikke. Men det lyder lækkert! Prøv med 700-800g og tilsæt ekstra vand – og så mere tomat, hvis du synes :-)
det prøver jeg, jeg skal nok skrive hvordan det går ;)
Tak