Vegetarisk madplan – spis mere grønt

madplan

Som jeg skrev for nogle dage siden, så har jeg ingen særlige nytårsforsæt. Det eneste jeg altid har planer om i januar, er at komme tilbage til mine normale vaner og derved spise lidt sundere igen. Én af de ting jeg forsøger i dette nye år er, at planlægge mine måltider lidt bedre og få handlet ind, så jeg altid har mad til sund aftensmad i mit køleskab. I dette indlæg vil jeg komme med et bud på, hvordan en uges aftensmad kunne se ud for mig. Der er kun til fem dage, da jeg i weekenderne ofte enten spiser hos andre eller laver noget mad sammen med andre, hvor jeg ikke på samme måde planlægger det inden.

Den vegetariske madplan består af fem virkelig nemme hverdagsretter, som alle er lidt sundere. Men jeg anvender stadig fx ris og mel, men har fokus på grøntsagerne. 

MANDAG:

Spaghetti med blomkåls-tomatsauce – en skøn spaghettiret, hvor de almindelige spaghettier er udskiftet med en variant lavet af sojabønner og dertil en tomatsauce, hvor jeg har kommet blomkål i.

TIRSDAG:

Grøn karry med edamamebønner og kokosmælk – en af de retter vi oftest spiser herhjemme, da jeg altid har til denne ret i køleskabet. Edamamebønner kan sagtens skiftes ud med andre bønner, fx kikærter.

ONSDAG:
Naanbrød med falafler og dressing – de nemmeste falafler, som er bagt i ovnen. De serveres med grønt, naanbrød og skyrdressing.

TORSDAG:

Rødløgstærte med rosmarin og feta – min favorittærte. Den er lidt anderledes end mange andre tærter, da den indeholder rosmarin.

FREDAG:

Min mors bedste blomkålssuppe (vegansk) – min mors allerbedste suppe. Den er fyldt med smag og er så nem at lave! Derfor har jeg valgt den til fredag, hvor jeg ofte lige er ekstra træt efter en lang uge – så må aftensmaden gerne være ekstra nem.

 

Hvad siger I, laver I madplaner eller handler I bare ind løbende?

Print Friendly

4 kommentar

  1. Det ser SÅ lækkert ud! Vi prøver den fra i morgen :-)

  2. Vi er meget en dag-til-dag familie Man kan have de bedste intentioner, især omkring nytår, men det er åbenbart helt vildt svært for os at planlægge det med aftensmad
    Men kager, dem kan jeg planlægge flere uger frem i tiden

    • Det er også nyt for mig at planlægge – men jeg vil forsøge her i det nye år :-)
      Kager tager jeg dog altid sådan fra dag til dag ;-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*