Vegetarisk julepostej – vegetarisk julealternativ til kød

vegetarisk-julepostej-2

// repost fra sidste år

I år har jeg forsøgt mig med en anden variant af en vegetarisk julepostej. Normalt laver jeg denne hytteostpostej, men da jeg i år spiser laktosefrit, har jeg fundet på denne.

Denne vegetariske julepostej er lavet af knoldselleri, frisk timian, æbler, dadler og kogte ris. Den er kun lige kommet ud af ovnen, men en læser på instagram spurgte til opskriften, så hun kunne nå at lave den til jul.

Jeg har erfaring med, at den smager bedst efter nogle timer i køleskabet. Den skal helst laves dagen før. Den kan sagtens varmes til julemiddagen.


 

★ VEGETARISK JULEPOSTEJ (2 fade á 15 x 25cm) ★ 

Opskriften er inspireret herfra.

1,5 dl brune ris – ukogt – koges efter anvisning på posen

300 g løg

50 g finthakkede mandler

350 g knoldselleri

10 dadler uden sten

1 æble

4 små æg

2 spsk. olivenolie

1/2 potte timian

1 spsk. hvid balsamico

1 dl rismel

Lidt salt

peber

  1. Kog ris som anvist på posen.
  2. Blend mandler fint i en minihakker.
  3. Hak løg, knoldselleri, æble og dadler fint i en minihakker.
  4. Bland det hele med æg, hakket frisk timian, salt, peber og balsamico.
  5. Kom mandler og rismel i. Herefter de kogte ris.
  6. Kommes i et smurt ildfast fad.
  7. Bages ved 180 grader (ikke varmluft), i ca. 1 time (eller til den er gylden).
  8. Spar ikke på saltet, den har brug for en del salt.

vegetarisk-julepostej-3 vegetarisk-julepostej-4 vegetarisk-julepostej

 

 

Print Friendly

6 kommentar

  1. Ej hvor lyder det bare mega lækkert med en vegetarisk postej. Det skal prøves på et tidspunkt :)

  2. Tror jeg vil forsøge at lave denne til jul. Vil lige høre, hvor mange personer, der cirka er til i denne potion og om man evt. kan udskifte rismelet med en anden slags mel?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*