• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Salat
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Bagværk
    • Snacks
    • Søde snacks
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Sund madblog med vegetarretter og sunde søde sager

  • Morgenmad
  • Frokost
  • Salat
  • Aftensmad
  • Dessert
  • Drikke
  • Bagværk
  • Snacks
  • Søde snacks
  • Madplan
  • NYHEDSBREV

22. november 2017 Aftensmad

Vegetarisk borscht – suppe med rødbede

Vegetarisk borscht. Da vi for nogle uger siden var i Riga, havde jeg allerede hjemmefra skrevet nogle ting ned, som vi bare skulle opleve i Riga. Som madelsker var de fleste ting på den liste noget med mad og én af dem var, at vi skulle smage en ægte portion borscht. Borscht er ikke lettisk, men de spiser en del af det (har jeg fået fortalt). Det er en rødbedesuppe, som udover at indeholde rødbeder, er lavet med bouillion, tomat, lauerbærblade, gulerødder, knoldselleri, chili og spidskål.

I Riga fandt jeg desværre ikke nogle vegetariske udgaver, men min kæreste bestilte en med kød – borscht er nemlig normalt lavet på en form for oksekød. Men suppen duftede SÅ skønt og min kæreste var vild med den. Så i går kom han hjem med ingredienserne til denne suppe, for nu skulle vi afprøve selv at lave borscht. Min udfordring var så, at jeg ville prøve at lave en vegetarisk borscht.

Jeg ved at mange rynker lidt på næsen, når man taler om rødbede. Mange har dårlige erfaringer med rødbede og jo, det kan også smage ret kedeligt og lidt af fugt. Men jeg synes det kommer an på, hvad rødbeden spises sammen med her. I denne suppe bidrager rødbede med noget sødme, som passer godt til syren fra citron, tomat og de andre krydderier.

Jeg har valgt at tilsætte røde linser til min variant, men det skal der normalt ikke i. De kan undlades, men så skal der lidt mindre vand i.

Nu til opskriften på vegetarisk borscht.

Det har været lidt svært med mængder på nogle af ingredienserne, for jeg smagte en del til undervejs. Derudover skal det lige nævnes, at den har godt af at stå længe og småsimre. Så lav den gerne nogle timer før den skal serveres. Opskriften giver en stor portion suppe, som kan fryses ned. Serveres med grove boller til.

Vegetarisk borscht – suppe med rødbede
Prep time: 30 mins
Cook time: 3 hours
Total time: 3 hours 30 mins
Serves: 4
Ingredients
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 rødbeder (mellemstore)
  • 1/2 knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1/2 spidskål
  • 0,7 L vand med grøntsagsboullion ( evt. mere!)
  • 4 tørrede lauerbærblade
  • salt
  • peber
  • lidt frisk rød chili
  • 0,7 L vand med grøntsagsboullion ( evt. mere!)
  • 2 dl røde linser (splitlinser)
  • 25g smør
  • saft af 1 citron
  • Tilbehør:
  • toppes med persille
  • creme fraiche
Instructions
  1. Start med at hakke løg og hvidløg, det behøver ikke at hakkes alt for fint.
  2. Kom olie i en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  3. Vask og skræl rødbeder, knoldselleri og gulerødder.
  4. Riv rødbederne groft. Knoldselleri og gulerødder skal blot hakkes fint.
  5. Kom ovenstående i gryden og tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré.
  6. Snit spidskål fint og tilsæt i gryden.
  7. Tilsæt nu bouillionvand, salt, peber, lidt rød chili og de røde linser.
  8. Kom smør i og lad nu suppen koge nogle timer. Tilsæt vand løbende, så det hele tiden har konsistens som en suppe.
  9. Suppen smages til med citronsaft, salt og chili.
  10. Serveres med creme fraiche, persille og et stykke brød til.
  11. Velbekomme!
3.5.3229

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Asiatisk rødbedesuppeAsiatisk rødbedesuppe
  • Indisk vegetarisk suppeIndisk vegetarisk suppe
  • Vegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk tomatsuppe med nudlerVegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk…

Categories: Aftensmad

« Vegetarisk madplan uge 47
Vegetarisk madplan uge 48 »

Reader Interactions

Comments

  1. Yvonna says

    27. februar 2018 at 19:20

    Skøn ret. Smager bare dejligt <3
    Venlig hilsen Yvonna Husballe

    Svar
    • Stinna says

      1. marts 2018 at 08:39

      Tusind tak, dejligt at du kan lide opskriften :-)

      Svar

Trackbacks

  1. Asiatisk rødbedesuppe - Stinna siger:
    12. december 2017 kl. 09:32

    […] Hvis du, som jeg, har en masse rødbeder liggende i køleskabet, så kan du også prøve at lave denne: Vegetarisk borscht – suppe med rødbede og Rødbedehummus. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

SØG

Populære indlæg

  • Chokorug - små rugbrød med chokoladestykker Chokorug – små rugbrød med chokoladestykker
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…
  • Sunde snickers bidder Sunde snickers bidder
  • Spinatvafler - nemme grønne madvafler Spinatvafler – nemme grønne madvafler
  • Nudler i grøn karry med edamamebønner Nudler i grøn karry med edamamebønner

Copyright© 2018 · Cookd Pro Theme by Shay Bocks