Tahindressing

Tahindressing

Efter vi er kommet hjem fra Barcelona, har jeg virkelig haft lyst til at gå i køkkenet. Derfor brugte jeg min søndag eftermiddag på at lave ovnbagte butterbeans-deller, tahindressing og banankage.

Det er længe siden at jeg sidst har lavet tahindressing. Faktisk søgte jeg lidt på bloggen og fandt ud af, at jeg sidst har lavet det i 2013. Da tahin er noget jeg altid har i mit køleskab, skulle jeg da afprøve den skønne dressing igen.  Jeg bruger normalt tahin i min hummus, men denne dip er et godt alternativ.

Læs også: edamamehummus og avocado-hummus

Jeg kan bedst lide de helt lyse versioner af tahin, men prøv dig frem. Jeg spiser dressingen som tilbehør til falafler eller som dressing til salat.

Tahindressing

[line]

★TAHIN-DRESSING ★

2 spsk lys tahin

1 lille fed hvidløg, hakket

lidt salt

saft af ½ citron

lidt friske koriander, hakket

½ dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
  2. Smag til med salt og citron.
  3. Velbekomme.

Tahindressing

 

 

Print Friendly

9 kommentar

  1. Hvor længe kan sådan en dressing holde i køleskabet tror du ? :-)

  2. Hej Stinna, bruger du rå tahin i dine retter?

  3. Jeg vil prøve på at være lidt mere præcis :-P Jeg læste,at der findes to forskellige tahin slags – ristet (den mørke) og uristet (den lyse). Jeg spørger,fordi jeg har det svært ved at finde den lyse slags. Hvilken af dem bruger du? Kan du anbefale noget du bruger? :-)

    • Jeg bruger den lyse og køber den i Rema1000 :-) Skulle bare lige forstå dit spørgsmål. Jeg synes de mørke er alt for bitre i smagen til mine smagsløg.

  4. Ja,jeg synes også, at de mørke er alt for bitre. Næste gang prøver jeg den fra Rema ;-).

  5. Pingback: Ovnbagte butterbeans-deller - Stinna

  6. Pingback: Sådan laver du den perfekte salat med 3 trin - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*