Vegetarisk sweet potato pizza

af Stinna

Sweet potato pizza

Som I måske ved, så er jeg helt vild med pizza. Både de almindelige italienske pizzaer, men også de lidt sundere varianter, som jeg deler opskrifter på. I dag vil jeg gerne dele opskriften på en sød kartoffel pizza, sweet potato pizza, som jeg lavede for et par uger siden hjemme hos søde Julie. Vi lavede disse små pizzaer af søde kartofler og kom så lige det fyld på, som vi hver især kunne tænke os. Vi toppede dem med tomatsauce, frisk spinat, avocado og pinjekerner – og Julie kom lidt parmaskinke på hendes. De endte med at smage så godt og var helt perfekte til frokost.

Hvis du også er vild med pizza, så kan disse anbefales: Blomkålspizza og Tortilla pizza.

Sweet potato pizza

Nu til opskriften på sweet potato pizza. De er ikke sprøde som almindelige hvedepizzaer, men er alligevel så faste, at man sagtens kan spise dem med hænderne. Der bliver 8-10 små pizzaer ud af opskriften og det er derfor lidt svært at fastsætte et antal personer, da det kommer an på om det fx er til frokost eller aftensmad, hvor man måske serverer en salat til.

Sweet potato pizza

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

pizzabund:

  • 350 g sød kartoffel skrællet
  • 2 stk. æg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 40 g revet cheddarost

pizzasauce:

  • 70 g tomatpure
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olie
  • 1/2 tsk. salt

topping / fyld:

  • 50 g ost revet
  • 1 stk. avocado
  • frisk spinat
  • pinjekerner
  • friske tomater

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Nu skal pizzabunden laves.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
  • Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor eller minihakker og sørg for, at det blandes godt.
  • På en bageplade beklædt med bagepapir laves der 8-10 små cirkler af dej.
  • Sæt bagepladen i ovnen og gik bundene 15 minutter.
  • Imens laves pizzasaucen, ved at blande ingredienserne i en skål. Smag til med salt.
  • Når pizzabundene er færdige, vendes de om og der kommes tomatsauce på.
  • Top med revet ost.
  • Bages i 20-25 minutter, indtil de er faste i konsistensen og er gyldne.
  • Når de kommes ud af ovnen toppes de med frisk spinat, avocado, pinjekerner og friske tomater.
  • Velbekomme!

Sweet potato pizza Sweet potato pizza Sweet potato pizza Sweet potato pizza

7 Kommentarer

Maja Harder 19. april 2017 - 08:09

Ej de er da fine og søde – og lyder mega lækre også :)

Reply
Stinna 20. april 2017 - 07:47

Mange tak – de blev ret gode :-)

Reply
Karina Sauer 19. april 2017 - 08:35

De ser lækre ud..
Hvis jeg skal skifte osten ud med noget andet – Hvad tænker du så det kunne være?

Reply
Stinna 20. april 2017 - 07:48

Hej :-) Altså man kan sagtens undvære ost, men ellers så kan du komme en slags tapenade på, fx hummus?

Reply
maj 19. april 2017 - 17:11

ser så lækkert ud! ved ikke om jeg bare har overset det, men skal kartoflerne være kogt inden brug eller? :-)

Reply
Stinna 20. april 2017 - 07:49

Hej, mange tak skal du have :-) Nej de skal ikke koges inden. Man kan sikkert godt, men vi gjorde det ikke.

Reply
Jannie 10. januar 2020 - 22:07

De ser super lækre ud! Tror du man kan bruge græskar (butternut) i stedet for sød kartoffel?

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.