Sundere fritter – polenta fritter…

Polentafritter

Uhm – disse fritter smager fantastisk og knaser skønt. Istedet for at lave fritter af kartofler, er disse lavet af polenta. Hvis du ikke kender polenta, så er det majsmel kogt til grød. Jeg købte en pose polenta i mit supermarked, hvor der blot skulle tilsættes vand og koges i 5 minutter – nemt! Fritterne er sprøde, lidt seje og virkelig velsmagende.

Jeg har aldrig før brugt polenta, men jeg tror at mange spiser det som grød. Jeg valgte at lave min polenta til fritter, da jeg synes lækre vellavede fritter smager fantastisk. Jeg har bagt mine i ovnen, da jeg ikke er så vild med det alt for fedtede ved fritter. Men de kan sikker sagtens steges på panden.

Da jeg lavede mine polenta, kogte jeg dobbelt så meget som angivet herunder. Jeg brugte resten til nogle lækre deller, som jeg også kommer med opskriften på.

Polenta fritter ( 2 personer):

husk at følge anvisningen på pakken, min sagde:

125g polenta/majsgryn

250ml vand

kokosolie

salt

peber

frisk rosmarin

  1. Kog polenta som anvist på pakken.
  2. Når grøden er kogt, hælder du massen i et fad beklædt med bagepapir. Sørg for at overfladen er nogenlunde jævn.
  3. Sæt grøden på køl, minimum 2 timer – gerne længere.
  4. Når grøden er stivnet, skæres den til fritter. Jeg lavede mine 1 x 4 cm.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Kom fritterne på en plade og kom olie og krydderier på.
  7. Bages til de er gyldne. Velbekomme!

Polentafritter (1 of 1)-2

Print Friendly

6 kommentar

  1. Nikoline

    Hej Stinna,
    Rigtig lækker blog du har, meget inspirerende at læse.!
    Hvilket kamera bruger du til at tage alle de lækre billeder med??

  2. Christina

    Hej :)

    Hvad gør dem sundere end hvis man lavede dem af kartofler?

    Mvh Christina :)

    • Hej :-)
      Ja, det kunne jeg da godt have skrevet. Først ved jeg, at mange hellere spiser majsmel end kartofler (jeg spiser dog kartofler) og derudover skal disse ikke frituresteges, for at få den lækre pommes-fornemmelse :-)
      God dag!

  3. Fedt at se polenta brugt på denne – moderne – måde.
    Jeg har boet i rumænien hvor man får det som grød – til ALT! Og har meget klogt lært at hade det. Måske jeg skulle give dette en chance..
    Nu skriver du at de er sundere – men er det også billigere? Og hvor brugte du kokus olien?

    • Jeg har aldrig før prøvet polenta, men jeg synes nu også grød lyder lækkert! Jeg tror ikke det er billigere, eller jo måske hvis du finder noget billigt polentamel? Jeg købte økologisk, som jo nok er dyrere :-) Kokosolien drypper jeg på :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*