Stegte rispapirs forårsruller

stegteruller-3

Jeg har tidligere delt min opskrift på friske forårsruller herinde. Istedet for de friske forårsruller, fik jeg en dag lyst til stegte sprøde forårsruller – derfor lavede jeg stegte rispapirsruller! De smager virkelig lækkert og er nemme at lave.

Den opskrift jeg vil komme med her, er en ca. opskrift. Dette fordi, at det er lidt svært at vurdere, hvor meget fyld der lige skal i.

Men i mine forårsruller, kom jeg bønnespirer (fra dåse), gulerødder, friske koriander og broccoli. Dertil serverede jeg kikærter stegt i peanutbutter og denne peanutbutter dip.

Jeg beklager lige de lidt dårlige billeder, de blev taget med flash en mørk aften :-)


★STEGTE RISPAPIRS FORÅRSRULLER – 2 PERSONER ★

Rispapir – jeg kan bedst bruge de firkantede stykker

½ broccoli

1-2 gulerødder

1 fed hvidløg

1 dåse bønnespirer

Olie til stegning

1 løg

Salt

  1. Lav først peanutbutter dip, følg link i teksten.
  2. Skær løg, broccoli og gulerødder i tynde strimler.
  3. Steges i olie.
  4. Når det er blevet lidt gyldent, tilsættes bønnespirerne.
  5. Steges til grøntsagerne er en smule bløde.
  6. Tages af panden.
  7. Nu skal rullerne rulles.
  8. Kom et stykke rispapir under koldt vand.
  9. Læg rispapiret på et skærebræt.
  10. Kom grønt i og en smule frisk koriander. Pas på med at komme for meget fyld i, de skal være ret tynde/små.
  11. Luk siderne og enderne sammen.
  12. Dettes gøres med rispapir, til der ikke er mere fyld.
  13. Steges i olie – ikke friturestege. De skal være gyldne og sprøde på siderne. Jeg stegte dem på alle fire sider.
  14. De skal spises med det samme, da de bliver bløde af at ligge for længe.

stegteruller-2stegteruller-4

Print Friendly

10 kommentar

  1. Det var da en smadder god idé! Jeg har før lavet rispapir-ruller og har også mere tilbage af det – men synes det var en lidt fersk fornøjelse. De skal da steges næste gang. Lækkert, tak for inspiration :)

  2. Meget lækker og let, sund ret :-)
    Jeg tror jeg vil bruge rispapir en del mere fremover.
    God søndag.

  3. Amalie Malthe

    Hej hej

    Jeg har engang lavet nogle rispapirsruller, hvori der var avokado, gulerødder og agurker i tynde strimler, lidt stegt kylling, koriander og saltede nødder (såvidt jeg lige husker). Nu kan det godt være, at jeg spørger lidt dumt, men ville du vurdere, at man godt kan stege papirsruller med dette indhold? Jeg tænker mht. konsistens af avokadoen og de våde agurker :-) I øvrigt ser det rigtig lækkert ud og tak for inspiration!

    • Jeg tror ikke jeg ville stege dem med agurk og avocado. Men istedet komme måske peberfrugt i? Så kan du jo servere de andre ingredienser til ved siden af :-) Håber du kan bruge min opskrift!

  4. Lyder som en helt vildt lækker opskrift! Hvilken slags rispapir bruger du? Jeg har forsøgt det selv et par gange, men mine ruller blev klisteret og meget svære at stege, uden de hag fast i panden.

    • Mange tak :-)
      Jeg bruger blot det fra de asiatiske købmænd. Det kan godt hænge en smule fast, så sørg for godt med olie.
      I Vietnam brugte vi noget meget tyndere rispapir, men dette har jeg endnu ikke fundet herhjemme :-(

  5. Tak for din dejlige opskrift, ved du om man kan fryse forårsruller lavet med rispapir, og tage op og stege efterhånden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*