Stegte nudler og grøntsager i soyasauce

// indlægget er sponsoreret af Le Creuset

For nogle uger siden kom mit postbud med en stor pakke til mig, som indeholdt tre lækre pander. Panderne skal bruges til en anmeldelse her på bloggen og i dag vil jeg dele en opskrift med jer, som er lavet på én af de tre stegepander.

Le Creuset er virksomheden bag stegepanderne og kører lige nu en kampagne om, at det er råvarerne der bestemmer panderne. Det er noget jeg aldrig før har tænkt over! En pande er ikke bare en pande, men hvert forskelligt materiale har forskelligt formål. Hjemme hos os ejer vi kun én stegepande, som faktisk bruges til alt. Ligemeget om det er pandekager, veggiedeller eller om min kæreste skal stege en bøf.  Da jeg så blev spurgt om jeg ville prøve at lave mad med disse pander, så jeg det som en oplagt mulighed for at udfordre mig selv i et køkken – og lave endnu bedre mad!

De tre pander jeg har fået er forskellige og passer derfor til forskellige typer mad, eller måske nærmere ingredienser.

Panden jeg har brugt til denne opskrift er en non-stick pande i aluminium. Panden er ideel til retter ved lav til middel varme. Jeg valgte denne til min ret med stegte nudler, da nudler har det med at hænge i panden når de bliver stegt og denne pande har en belægning der gør, at det ikke hænger fast – dét er da smart!

Et kæmpe plus ved mig, udover at panden var virkelig god til at lave retten på, var den nemme rengøring. Faktisk tåler denne pande at komme i opvaskemaskinen, hvilket er et plus for mig.

★STEGTE NUDLER OG GRØNTSAGER (2 PERSONER) ★

2 pakker fuldkorns nudler

3 forårsløg

4 fed hvidløg

3 x 3 cm frisk ingefær

1 broccoli

1 gul peberfrugt

1/2 stængel citrongræs (kan sikkert sagtens undlades, men giver god smag)

1/2 rød chili

3 spsk soyasauce

1 spsk citronsaft

1 tsk agavesirup / honning

olie til stegning

friske koriander til pynt.

Fremgangsmåde:

  1. Kog nudlerne som anvist på pakken.
  2. Hak forårsløg, hvidløg og ingefær.
  3. Steg det i olie på panden, til det får en smule farve.
  4. Skær broccoli og peberfrugt i mindre stykker.
  5. Tilsæt nu broccoli og peberfrugt.
  6. Lad det stege lidt.
  7. Tilsæt citrongræs og chili til panden.
  8. Lav en sauce af soya, citronsaft og honning.
  9. Når nudlerne er kogt, hældes vandet fra og nudlerne kommes på panden.
  10. Tilsæt saucen og lad nudlerne stege på panden, til saucen er trængt ind i nudlerne.
  11. Drys med friske koriander og smag til med salt eller soyasauce.
  12. Velbekomme!

lecruset-4 lecruset-5 lecruset-6
lecruset

Print Friendly

2 kommentar

  1. Pingback: Indisk dahl - indisk linseret med krydderier + vind støbejernspande

  2. Pingback: Æblecrumble på pande - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*