Grønne spinatvafler. Selvom jeg virkelig er vild med madpandekager, så er det engang imellem sjovt at forny sig. Derfor bagte jeg forleden disse grønne madvafler med spinat. Spinaten giver vaflerne den fineste grønne farve og så er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønner og en dressing – selve opskriften på dressingen kommer en af dagene.
Nu har jeg ikke selv børn, men forestiller mig at disse grønne vafler kunne være sjove til aftensmad. Da jeg var lille var jeg ihvertfald ret vild med grønt mad, fordi at min mor fortalte at det var ‘ninja turtels’ mad – jeg var åbenbart ret nem at lokke med, for jeg spiste det glædeligt!
Opskriften giver omkring 3-4 vafler, så jeg kan anbefale at lave en større portion – så er der nemlig også til madpakken. Brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker glutenfri spinatvafler.
Herunder er opskriften på de nemme og sunde spinatvafler.
Spinatvafler – nemme grønne madvafler
- 100g spinat, frossen
- 3 æg
- 1,5 dl havregryn
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl vand
- Kom frossen spinat i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det stå i et par minutter.
- Hæld det kogende vand fra.
- Kom spinat, havregryn, æg, salt, olivenolie og vand i en blender og blend det godt.
- Tænd vaffeljernet og kom lidt olie på begge plader.
- Bag vaflerne til de er gyldne.
- Lad vaflerne køle lidt af og spis med ønsker fyld / topping.
- Velbekomme.
Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne forbi min instagramprofil.
Er det bare mig, eller er spinat bare virkelig flot, altså farven den laver! Se lige disse smukke vafler, waow!
de smager sikkert vanvittigt godt! :)
God tirsdag :)
Tak – jeg er også helt vild med farven :-)