Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) …

Spicy suppe med kokosmælk vegansk

Denne suppe er virkelig en af de bedste jeg har smagt. Den er perfekt til en kold vinteraften. Suppen er meget hurtig at lave, så den er perfekt som hurtig hverdags mad. Herhjemme får vi den ofte på en hverdagsaften.


★ SPICY SUPPE MED KOKOSMÆLK VEGANSK – 2 PERSONER) 

Opskriften er  herfra, men har lavet om på opskriften.

1 løg

1 stor knold frisk ingefær

3 fed hvidløg, hakket

1 stor dåse kokosmælk

1-2 dl hakkede tomater (jeg har brugt urtekrams på glas)

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

½ tsk. gurkemeje

1/4 tsk. chili ( pas på – suppen er også lidt spicy uden..)

Lidt salt

Grøntsagsbouillon

Saft af ½ citron

Et par håndfulde frisk persille

Idé til fyld

1/4 blomkål, lidt broccoli og rød peber i.
eller koriander og peanuts.

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og steg dem i olie. Kom ingefær (hakket) og hvidløg(presset) i panden og steg et minuts tid.
  2. Tilsæt kokosmælk og tomat. Smag til med krydderierne og kom citronsaft i.
  3. Lad det hele småkoge i 15 min.
  4. Kom lidt grønt i som fyld og lad koge med.
  5. Lige inden servering kommes hakket persille i.
  6. Rør rundt.
  7. Server med lidt persille på toppen ( på de nye billeder har jeg valgt koriander og koriander).
  8. Velbekomme.

Billede af suppen blendet:

tomat-suppe-4

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Print Friendly

29 kommentar

  1. Pingback: Spicy suppe med kokosmælk og persille (vegansk) … |

  2. uhmmm den lyder såå lækker! den skal jeg da helt sikkert lave i morgen til aftensmad. men tror dog jeg vil prøve at tilsætte lidt kylling.

  3. Mmm, den ser god ud og med en krydring lige efter mit hoved! Jeg søgte efter inspiration til en ret med pasta og rosenkål og endte her på dine sider. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, jeg kigger forbi.

  4. Prøvede denne suppe igår. DET ER VERDENS BEDSTE SUPPE!!
    Tak for denne lækre opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver den og den kan helt sikkert anbefales! :-)

  5. Linda Kjærgaard

    Kære Stinna
    Super lækker suppe som jeg allerede har lavet!!
    Jeg kunne dog godt tænke mig at høre hvor meget grøntsagsbouilluon du tilsætter ? Det fremgår ikke af opskriften. Vi bliver 16 personer til familie komsammen søndag hvor jeg vil lave suppen – men skal jeg ikke være varsom med at gange ingefær op?
    Mange hilsner
    Linda

    • Hej Linda,
      mange tak for din kommentar :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
      Mængden af grøntsagsbouillion afhænger af den du køber. Men jeg kan da godt se, at det er lidt forvirrende her. Jeg tilsætter normalt 1 tsk bouillion. Ellers kan du smage dig frem, det må ikke blive for salt.
      Det med ingefær kommer lidt an på, hvor vilde din familie er med ingefær. Igen kan jeg kun anbefale, at du smager til undervejs. Håber din familie kan lide suppen :-)
      God weekend!

  6. Marianne Hove

    hej og godt Nytaar –
    jeg bor i USA og har forskelige slags kokosmaelk….hvilken slags er det i opskriften ? soed eller “ikke” soed…

  7. Wauw!!!
    Det lyder jo VIRKELIG yummy!
    Den skal jeg prøve. Tak for den!
    :-)

    <3

    Kh Hanne
    http://venterpaastorken.com/
    En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser & personlig udvikling

  8. Tak. Lyder fint. Prøves snart.

  9. Lyder bare super lækkert og nemt, hvilket jeg finder de fleste af dine retter (og tusind tak for det!). Er nettop sprunget ud som 100% vegetar, efter lang tid med helt automatisk færre kødretter måned for måned, og kan ikke vente med at prøve dine retter af! :)

  10. Hvordan kan jeg gøre den til 5 personers potion :D!
    min far lavede denne suppe til mig, og siden har jeg glædet mig til at lave den, og imorgen bliver min kære mor 42 og synes hun skal forkæles med lækker suppe <3

  11. Ingelise Vilhelmsen

    Glæder i g at prøve dine opskrifter

  12. Sidder seriøst og spiser denne suppe og tænker på alle de uvidne folk der tænker man spiser græs som veganer/vegetar.. De går glip af en masse. Shit det smager godt.

  13. Pingback: Blomkålssuppe med kokosmælk og karrypasta

  14. Pingback: De 10 mest læste indlæg i 2016 - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*