• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Salat
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Bagværk
    • Snacks
    • Søde snacks
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Sund madblog med vegetarretter og sunde søde sager

  • Morgenmad
  • Frokost
  • Salat
  • Aftensmad
  • Dessert
  • Drikke
  • Bagværk
  • Snacks
  • Søde snacks
  • Madplan
  • NYHEDSBREV

15. februar 2016 Aftensmad

Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) – verdens bedste suppe …

Spicy suppe med kokosmælk vegansk

Spicy suppe med kokosmælk vegansk. Denne suppe er virkelig en af de bedste jeg har smagt. Den er perfekt til en kold vinteraften. Suppen er meget hurtig at lave, så den er perfekt som hurtig hverdags mad. Herhjemme får vi den ofte på en hverdagsaften.

Suppen her er den suppe som min kæreste altid efterspørger, når vi skal have suppe herhjemme. Vi kalder den ‘den der favorit suppe’, eller ‘ verdens bedste suppe’, for den smager altså virkelig godt og så er den nem. Den indeholder en masse skønne krydderier, kokosmælk og lige de grøntsager du har lyst til. Man kan sagtens supplere med pasta eller ris. Husk at smage suppen til, så den passer lige til dig.

Suppen er vegansk, da den er lavet på kokosmælk og grøntsagsbouillion. Husk at lave en stor portion (gerne dobbeltportion), så der er til nogle dage – den bliver næsten kun bedre, ved at stå i køleskabet natten over.


★ SPICY SUPPE MED KOKOSMÆLK VEGANSK – 2 PERSONER) ★

Opskriften er  herfra, men har lavet om på opskriften.

1 løg

1 stor knold frisk ingefær

3 fed hvidløg, hakket

1 stor dåse kokosmælk

1-2 dl hakkede tomater (jeg har brugt urtekrams på glas)

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

½ tsk. gurkemeje

1/4 tsk. chili ( pas på – suppen er også lidt spicy uden..)

Lidt salt

Grøntsagsbouillon

Saft af ½ citron

Et par håndfulde frisk persille

Idé til fyld

1/4 blomkål, lidt broccoli og rød peber i.
eller koriander og peanuts.

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og steg dem i olie. Kom ingefær (hakket) og hvidløg(presset) i panden og steg et minuts tid.
  2. Tilsæt kokosmælk og tomat. Smag til med krydderierne og kom citronsaft i.
  3. Lad det hele småkoge i 15 min.
  4. Kom lidt grønt i som fyld og lad koge med.
  5. Lige inden servering kommes hakket persille i.
  6. Rør rundt.
  7. Server med lidt persille på toppen ( på de nye billeder har jeg valgt koriander og koriander).
  8. Velbekomme.

Kan også serveres med hjemmebagt naanbrød til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Min mors bedste blomkålssuppe (vegansk)Min mors bedste blomkålssuppe (vegansk)
  • Spicy thai gulerodssuppeSpicy thai gulerodssuppe
  • Asiatisk vegetarisk suppe – med kokosmælk og limeAsiatisk vegetarisk suppe – med kokosmælk og lime

Categories: Aftensmad Tags: glutenfri, suppe, vegansk

« Sunde snickers bidder
Friske vietnamesiske forårsruller – rispapirsruller med tre slags dip (vegetariske) »

Reader Interactions

Comments

  1. anna says

    14. februar 2013 at 13:27

    uhmmm den lyder såå lækker! den skal jeg da helt sikkert lave i morgen til aftensmad. men tror dog jeg vil prøve at tilsætte lidt kylling.

    Svar
    • Stinna says

      14. februar 2013 at 21:50

      Jeg håber at du kan lide den! :-) Min kæreste nævnte også, at kylling ville passe godt til! :-)
      God aften!

      Svar
  2. Sysleren says

    14. februar 2013 at 13:52

    Mmm, den ser god ud og med en krydring lige efter mit hoved! Jeg søgte efter inspiration til en ret med pasta og rosenkål og endte her på dine sider. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, jeg kigger forbi.

    Svar
    • Stinna says

      14. februar 2013 at 21:51

      Hvor dejligt at du fandt frem til min side :-) Jeg håber du kan lide mine opskrifter! :-)

      Svar
  3. Alex says

    7. januar 2014 at 13:19

    Prøvede denne suppe igår. DET ER VERDENS BEDSTE SUPPE!!
    Tak for denne lækre opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver den og den kan helt sikkert anbefales! :-)

    Svar
    • Stinna says

      7. januar 2014 at 17:17

      Det er jeg glad for at du synes :-)
      og tak for påmindelsen – vil lave suppen en dag i denne uge!

      Svar
  4. Linda Kjærgaard says

    1. januar 2016 at 21:22

    Kære Stinna
    Super lækker suppe som jeg allerede har lavet!!
    Jeg kunne dog godt tænke mig at høre hvor meget grøntsagsbouilluon du tilsætter ? Det fremgår ikke af opskriften. Vi bliver 16 personer til familie komsammen søndag hvor jeg vil lave suppen – men skal jeg ikke være varsom med at gange ingefær op?
    Mange hilsner
    Linda

    Svar
    • Stinna says

      2. januar 2016 at 11:12

      Hej Linda,
      mange tak for din kommentar :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
      Mængden af grøntsagsbouillion afhænger af den du køber. Men jeg kan da godt se, at det er lidt forvirrende her. Jeg tilsætter normalt 1 tsk bouillion. Ellers kan du smage dig frem, det må ikke blive for salt.
      Det med ingefær kommer lidt an på, hvor vilde din familie er med ingefær. Igen kan jeg kun anbefale, at du smager til undervejs. Håber din familie kan lide suppen :-)
      God weekend!

      Svar
      • Henrik says

        4. januar 2016 at 15:40

        Så når du nævner grøntsagsbouillon er det kun som “krydderi”, ikke som “suppe”?

        Svar
        • Stinna says

          4. januar 2016 at 20:01

          Ja det tilsættes bare som det er ned i suppen :-)

          Svar
  5. Marianne Hove says

    3. januar 2016 at 01:15

    hej og godt Nytaar –
    jeg bor i USA og har forskelige slags kokosmaelk….hvilken slags er det i opskriften ? soed eller “ikke” soed…

    Svar
    • Stinna says

      3. januar 2016 at 13:13

      Tak og i lige måde :-) Det er en usødet kokosmælk – dem man også bruger i wok-retter.

      Svar
  6. Hanne says

    3. januar 2016 at 15:08

    Wauw!!!
    Det lyder jo VIRKELIG yummy!
    Den skal jeg prøve. Tak for den!
    :-)

    <3

    Kh Hanne
    http://venterpaastorken.com/
    En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser & personlig udvikling

    Svar
    • Stinna says

      3. januar 2016 at 16:48

      Mange tak – den smager virkelig også skønt :-)

      Svar
  7. Jette Uhlott says

    3. januar 2016 at 18:28

    Tak. Lyder fint. Prøves snart.

    Svar
    • Stinna says

      3. januar 2016 at 19:18

      Jeg håber at du kan lide opskriften :-)

      Svar
  8. Line says

    5. januar 2016 at 15:49

    Lyder bare super lækkert og nemt, hvilket jeg finder de fleste af dine retter (og tusind tak for det!). Er nettop sprunget ud som 100% vegetar, efter lang tid med helt automatisk færre kødretter måned for måned, og kan ikke vente med at prøve dine retter af! :)

    Svar
    • Stinna says

      5. januar 2016 at 23:40

      Dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Skønt at du kan blive inspireret :-)

      Svar
  9. Therese says

    13. januar 2016 at 22:07

    Hvordan kan jeg gøre den til 5 personers potion :D!
    min far lavede denne suppe til mig, og siden har jeg glædet mig til at lave den, og imorgen bliver min kære mor 42 og synes hun skal forkæles med lækker suppe <3

    Svar
    • Stinna says

      13. januar 2016 at 23:39

      Hej Therese, det var da en god idé :-)
      Jeg ville bare lave dobbelt portion og måske servere noget godt brød til:-)

      Svar
  10. Ingelise Vilhelmsen says

    16. januar 2016 at 07:52

    Glæder i g at prøve dine opskrifter

    Svar
    • Stinna says

      16. januar 2016 at 11:08

      Det lyder godt :-)

      Svar
  11. Cecilie says

    1. februar 2016 at 17:35

    Sidder seriøst og spiser denne suppe og tænker på alle de uvidne folk der tænker man spiser græs som veganer/vegetar.. De går glip af en masse. Shit det smager godt.

    Svar
    • Stinna says

      1. februar 2016 at 20:14

      Hvor er jeg glad for, at du kan lide suppen :-) Jeg tænker ofte det samme!

      Svar
  12. Susan Dam says

    9. oktober 2017 at 18:43

    Super lækker suppe prøvede den igår og må lave den igen :-) PLejer du at blende den inden du putter grønsags fyld i?

    Skøn side – må klart ind og se på de andre opskrifter.

    Tak

    Hilsen

    Susan

    Svar
    • Stinna says

      9. oktober 2017 at 19:45

      Dejligt at du kunne lide den :-) Jeg blender den ikke :) og tak for de søde ord!

      Svar
  13. Christina says

    22. november 2017 at 12:52

    Hej Stinna,
    Jeg er så vild med din side og dine opskrifter.. :)
    Jeg taenkte at proeve spicy suppe med kokosmaelk til forret når vi får gaester på loerdag. Kan jeg også bruge friske tomater ?
    Tak og hilsen
    Christina

    Svar
    • Stinna says

      26. november 2017 at 16:09

      Hej Christina, beklager mit sene svar. Det kan du godt, men jeg ved desværre ikke hvor mange. Jeg håber at den blev god :-)

      Svar
  14. Nikita says

    12. december 2017 at 13:00

    Lyder utrolig lækker, men er lidt i tvivl om jeg læser forkert?

    Men det eneste væske er det kokosmælk og hakkede tomater? Havde nemlig tænkt lidt på at fyrer nogle søde kartofler og røde linser i, men det trækker en del væske.

    Svar
    • Stinna says

      13. december 2017 at 08:09

      Hej, mange tak :-)
      Mindes at jeg kommer noget vand i sammen med den grøntsagsboullion, det må jeg lige på afprøvet. Men når du tilsætter linser og kartofler, så ville jeg også tilsætte vand – evt mere tomat også.

      Svar
  15. Christina says

    24. januar 2018 at 07:48

    Hej stinna.
    Vil man kunne fryse suppen ned

    Svar
    • Stinna says

      24. januar 2018 at 09:28

      Hej Christina, det tror jeg godt. Herhjemme spises den dog i løbet af et par dage, så jeg har ikke selv forsøgt :-)

      Svar
  16. Kjersti says

    3. januar 2016 at 20:35

    Superdeilig suppe!! Fikk tips idag av en venninne så dette ble middagen idag :) Som veganer er det godt å få nye tips. Helt nydelig! :))

    Svar
  17. Stinna says

    4. januar 2016 at 11:59

    Skønt at du kunne bruge opskriften :-)

    Svar

Trackbacks

  1. Spicy suppe med kokosmælk og persille (vegansk) … | siger:
    14. februar 2013 kl. 12:39

    […] […]

    Svar
  2. Blomkålssuppe med kokosmælk og karrypasta siger:
    28. maj 2016 kl. 20:57

    […] Læs også min opskrift på Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) og Kikærtesuppe.  […]

    Svar
  3. De 10 mest læste indlæg i 2016 - Stinna siger:
    23. januar 2017 kl. 07:02

    […] Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) […]

    Svar
  4. Asiatisk vegetarisk suppe - med kokosmælk og lime - Stinna siger:
    3. august 2017 kl. 12:09

    […] skønne asiatisk vegetariske suppe er inspireret af min egen gamle opskrift på vegansk suppe og så på Julies fine asiatiske suppe, som dog er med kylling. Denne suppe blev […]

    Svar
  5. 5 opskrifter på ægte efterårsmad - Stinna siger:
    18. oktober 2017 kl. 08:10

    […] Varmende og skøn suppe med kokosmælk. Find opskriften lige her. […]

    Svar
  6. Mine 5 favoritsupper - Stinna siger:
    16. november 2017 kl. 09:20

    […] Favoritsuppen over dem alle herhjemme – spicy suppe med kokosmælk, tomat og krydderier.  […]

    Svar
  7. Årets første vegetariske madplan, uge 2 - Stinna siger:
    7. januar 2018 kl. 09:34

    […] Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

    Svar
  8. Ærtesuppe med grøn karry og kokosmælk - Stinna siger:
    31. januar 2018 kl. 15:51

    […] For mig skal sund mad også smage virkelig godt. Derfor er jeg vild med at komme en masse krydderier i min mad og i forhold til suppe, så har de asiatiske krydderier vundet mit hjerte. Mine to favoritsupper er disse: Indisk vegetarisk suppe og Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) – verdens bedste suppe .  […]

    Svar
  9. Vegetarisk madplan uge 11 - Stinna siger:
    11. marts 2018 kl. 10:25

    […] ONSDAG Verdens bedste suppe – vegansk suppe med kokosmælk Herhjemme er dette den suppe, som vi laver oftest. Den er virkelig nem at lave og så smager den forrygende Få opskriften ved at klikke lige her. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

SØG

Populære indlæg

  • Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…
  • Sunde snickers bidder Sunde snickers bidder
  • Spinatvafler - nemme grønne madvafler Spinatvafler – nemme grønne madvafler
  • Chokorug - små rugbrød med chokoladestykker Chokorug – små rugbrød med chokoladestykker

Copyright© 2018 · Cookd Pro Theme by Shay Bocks