Sommerlig quinoasalat med feta og hindbær

Sikke et vejr vi har haft i denne weekend og vi stadig har her i Aarhus. Når vejret er så skønt, får jeg altid lyst til skønne lette salater, men som stadig skal smage af en masse. Derfor har jeg lavet denne skønne quinoasalat med feta, frisk oregano og hindbær. Den smager friskt, er skønt cremet, mætter (pga. quinoa) og tager ikke lang tid at bikse sammen.

Salaten er perfekt til frokost, men ellers som aftensmad med veggiedeller til. Måske disse: Risdeller med soltørrede tomater og timian?

Nu til opskriften på salaten. Jeg vil sige at den rækker til 2 personer, men lav gerne dobbeltportion – den smager nemlig også skønt dagen efter til frokost.

★  QUINOASALAT MED FETA OG HINDBÆR (2 PERSONER) ★

100g quinoa (ukogt)

1/2 almindeligt løg

6 cherrytomater

1 lille håndfuld frisk persille og frisk oregano

1 håndfuld mandler

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

salt

peber

 

topping:

50g feta / salatost

friske hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Kog quinoa efter anvisning på posen.
  2. Imens skæres løg fint. Skær cherrytomater i kvarte.
  3. Hak krydderurter og mandler groft.
  4. I en skål blandes løg, cherrytomater, krydderurter, mandler og  kold quinoa.
  5. Hæld olivenolie og citronsaft over, samt salt og peber. Vend det hele godt rundt.
  6. Salaten toppes med fetaost og friske hindbær.
  7. Velbekomme!

Print Friendly

2 kommentar

  1. Christina

    Ser virkelig lækker ud! Den må jeg helt sikkert prøve en dag – nemt og lækkert! Tænker dog at opskriften er på en salat og ikke falafelburger, som det står i opslaget God aften ☀️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*