Små blomkålspizzaer med parmesan og grøn pesto

af Stinna

Uhmm. Små sundere pizzaer, lavet af blomkål og toppet med grøn hjemmelavet pesto og revet parmesanost. Blomkålspizza er en sundere variant af pizza og der er i min variant tilsat en smule rismel og parmesanost. Det gør at pizzaerne bliver lidt sprøde og kan spises med hånden – de er dog ikke ligeså sprøde som en hvedemels-pizzabund, så det skal man ikke forvente.

Jeg har tidligere lavet lidt andre typer sundere pizza, fx disse: Vegetarisk sweet potato pizzaBlomkålspizza og Tortilla pizza.

Opskriften giver fire små pizzaer – vi spiste to hver og der er derfor til 2 personer. Server evt. med en salat til, hvis retten skal fungere som aftensmad. Vi valgte at holde vores pizzaer enkle, med kun fyld af pesto, parmesanost og rødløg. Man kan sagtens tilsætte andet også, bare pas på med at gøre fyldet for tungt. Nu til opskriften på små blomkålspizzaer med parmesanost og grøn pesto.

Små blomkålspizzaer

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

bund

  • 1/2 stk. blomkål
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. rismel
  • 75 g parmesanost
  • 1/2 tsk. salt

topping

  • 4 spsk. grøn pesto - gerne denne hjemmelavede grønne pesto
  • 1 rødløg
  • lidt parmesanost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Riv blomkål fint - på et rivejern eller i en minihakker/food processor.
  • Tilsæt æg, rismel, revet parmesanost og salt.
  • Bland det hele godt sammen.
  • På en bageplade beklædt med bagepapir smøres dejen ud, til 4 små pizzaer.
  • Bages i ovnen til de er gyldne (omkring 15-20 minutter i min ovn).
  • Tag dem ud og top dem med pesto og revet parmesanost.
  • Bages i ydereligere ca. 15 minutter.
  • Toppes med rå rødløg (de kan også kommes på, inden de kommer i ovnen 2. gang)
  • Spises med det samme - velbekomme!

6 Kommentarer

Stine 22. august 2017 - 15:38

Kan den laves med andet mel end rismel? :-)

Reply
Stinna 22. august 2017 - 19:41

Sagtens – en anden type fint mel :-)

Reply
Monica 19. februar 2018 - 21:16

Min mand spørger, om bunden bliver sprød? :-)

Reply
Stinna 20. februar 2018 - 17:53

Den bliver ikke sprød som almindelig pizza, men sådan så man kan holde ved den :-)

Reply
Mia 23. marts 2019 - 18:48

Tak for en rigtig dejlig opskrift. De små pizzaer var et kæmpe hit hos os. Jeg skiftede mel ud med lidt mandelmel og loppefrøskaller for at gøre retten kostkombineret. Det fungerede fint.

Reply
Stinna 24. marts 2019 - 11:22

Hej Mia. Så dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.