Salat med stegt aubergine og feta

stegte auberginer-2Skøn salat med stegt aubergine og feta, samt friske krydderurter. For det meste kan jeg faktisk lide alle typer af grøntsager, men lige aubergine har jeg aldrig været helt pjattet med. Kun i gryderetten ratatouille kan jeg lide grøntsagen – men det skulle der laves om på nu.

Derfor købte jeg forleden en aubergine i supermarkedet, for nu skulle jeg altså prøve auberginer på andre måder, end når aubergine er helt most og underlig i konsistensen. I denne salat har jeg valgt at stege auberginerne, men inden da skal de ligges i salt. Jeg har nemlig læst mig til, at det er vigtigt at auberginerne kommes i salt i 1-2 timer inden de skal steges, for at saltet kan trække væsken ud af auberginerne. Smart trick, som jeg ikke havde kendt til før.

Udover aubergine indeholder denne skønne salat feldsalat, cherrytomater, rødløg og fetaost. Jeg har valgt at stege auberginerne i friske krydderurter fra min altan (som jeg ellers har skrevet om her: Urban Garden; min lille altan have).

Salaten serveres som tilbehør til grill eller fx bønnedeller – Spicy bønnedeller med feta. Hvis ikke du laver bønnedeller til, kan jeg anbefale at komme lidt ristede kikærter i salaten, for at den mætter mere.

Nu vil jeg pakke det sidste sommertøj ned i min kuffert. I dag rejser jeg nemlig med min far til Samos, hvor vi skal nyde solen sammen i en uge. Det bliver så skønt med afslapning, god mad og jeg har medbragt forskellige bøger, som nu skal læses.

stegte auberginer-4

SALAT MED STEGT AUBERGINE OG FETA (2 PERSONER)  ★

½ aubergine

1 pose feldsalat

½ løg

fetaost /salatost

1 håndfuld friske krydderurter – oregano, rosmarin og timian

1 tsk citronsaft

2 spsk olivenolie

5 cherry tomater

Fremgangsmåde:

  1. Auberginen skæres i tern – de må ikke være for tykke.
  2. Kom auberginerne i en skål og drys med rigeligt salt. Lad auberginen ligge i skålen i 1-2 timer.
  3. Efter 1-2 timer skylles alt salt af auberginen. Sørg for at skylle godt, da salaten ellers bliver for salt.
  4. Kom auberginen på lidt køkkenrulle mens resten af salaten gøres klar.
  5. Dressingen laves af olivenolie og citronsaft.
  6. Kom feltsalat, halve tomater og fetaost i en skål. Hæld dressingen over.
  7. Kom lidt olie på en pande.
  8. Steg auberginerne på begge sider, de skal gerne være lidt brune.
  9. Tilsæt de hakkede friske krydderurter på panden og bland det godt med auberginen.
  10. Tilsæt auberginen til resten af salaten. Smag til med salt og peber.
  11. Spises med det samme – velbekomme.

 

stegte auberginerstegte auberginer-5

Print Friendly

2 kommentar

  1. Marie Gade

    Smagte så godt! Tak for en skøn blog :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*