Salat med gule beder og soyaristede solsikkekerner

gulebeder-salat

Til den fødselsdag, hvor jeg var med til at lave denne salat, skulle vi have endnu en salat på bordet. Da jeg var nede at handle, fandt jeg fine gule beder og de blev derfor hovedingrediens i denne salat.

Salaten er nem at lave og smager virkelig skønt. Den passer perfekt til det efterår vi er på vej imod. Næste gang vil jeg prøve med rødbede istedet for gule beder.


Én stor skål salat:

SALAT

750g gule beder

1 stor håndfuld bredbladet persille

1 dl soyaristede solsikkekerner

1 håndfuld tørrede tranebær

DRESSING

saften af 1 citron

1 spsk olivenolie

1 tsk honning

salt

peber

  1. Skræl de gule beder.
  2. Skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  3. Rør dressingen og vend de gule beder heri (gem en smule dressing)
  4. Hak persille groft.
  5. Lav soyaristede solsikkekerner (eller mandler). Se opskrift her.
  6. Kom persille, solsikkekerner og tranebær over de gule beder. Hæld det sidste dressing over.
  7. Velbekomme!

beder-salat

Print Friendly

3 kommentar

  1. Den smager virkelig godt. Jeg har serveret den som tilbehør til kød her til aften, men tror også den er rigtig lækker alene som frokost. Min ældste søn, der ikke bryder sig om rødbeder kunne lide denne salat, fordi de gule beder er så milde i smagen. Er de mon også gode at bage i ovnen?

    • Åh skønt at du kunne bruge opskriften! Jeg har faktisk ikke prøvet at bage dem. Skriv gerne hvis du får det prøvet :-) Bolsjebeder er også lækkert i salat!

  2. Pingback: Græskarsuppe med ingefær og kokosmælk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*