Rødløgstærte med rosmarin og feta

rødløgstærte-5

I dag vil jeg gerne dele den lækreste rødløgstærte med jer. Herhjemme er tærte altid et hit til aftensmad og jeg elsker at tage resterne med på madpakke dagen efter. Normalt laver jeg en almindelig tomat-porre tærte, men denne gang forsøgte jeg mig med en lidt anderledes tærte og den blev virkelig vellykket.

Bunden er en grov tærtedej, som består af ruggryn, æg, smør og solsikkekerner. Fyldet består af rødløg og feta og i æggemassen har jeg kommet rosmarin og timian. Denne kombination fungerer virkelig skønt og giver en lidt anderledes smagsfuld tærte.

Jeg håber at I får en fantastisk weekend. Jeg skal en tur til København for at besøge en veninde og regner med at skulle spise en masse god mad. Følg gerne med på instagram.


RØDLØGSTÆRTE MED ROSMARIN OG FETA 

bund:
2 æg
2 dl ruggryn (kan sagtens skiftes ud med havregryn)
1 dl solsikkekerner

1 spsk finere mel (fx speltmel)
1 tsk salt
50g smør

3 rødløg
100g feta / salatost

æggemasse:
4 æg
200g hytteost
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
salt
peber
½ dl mælk

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave bunden.
  2. Æg, ruggryn, solsikkekerner,  1 spsk mel, salt og 50g smeltet smør blendes sammen til en nogenlunde ensartet masse (se evt. billede).
  3. Kom dejen i en smurt tærteform eller som jeg har gjort, i en springsform med bagepapir. Lav små prikker med en gaffel (se billedet).
  4. Forbag bunden ved at sætte bunden i ovnen ved 200g i ca. 10 minutter. Tag den ud herefter. Lad ovnen forblive tændt.
  5. Nu skal fyldet laves.
  6. Skær rødløg i ringe. Hak feta i tern.
  7. Nu laves æggemassen.
  8. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Husk salt, dette er altid vigtigt i en tærte.
  9. Kom rødløg og feta ovenpå tærtebunden. Gem lige et par løgringe til at komme ovenpå æggemassen.
  10. Hæld æggemassen og top med lidt rødløg (kun for udseendets skyld).
  11. Bages ved 200g til den er gylden og føles færdig. Min fik ca. én time, men der er forskel på ovne.
  12. Spises lun – velbekomme!


rødløgstærte rødløgstærte-2 rødløgstærte-3 rødløgstærte-4
rødløgstærte-7

rødløgstærte-6

Print Friendly

4 kommentar

  1. Lyder virkelig som en lækker tærte! Tror du man kan bruge havregryn istedet for ruggryn?

  2. Virkelig lækker – tak for opskriften :-) Vi kom lidt grønkål i. Da vi ingen solsikkekerner havde brugte vi hørfrø og græskarkerner til bunden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*