Risengrød med hindbær-kanel sauce

risengrød-2

Risengrød med syrlig hindbær-kanel sauce. Måske det lyder som en speciel kombination, men jeg er helt vild med det.

Forleden fik jeg virkelig lyst til risengrød. Ikke en grød lavet af hverken perlespelt, chiafrø eller andet – bare risengrød. For at gøre min grød lidt mere spændende, lavede jeg denne krydrede sauce til. Den fede grød og den syrlige topping passer så skønt sammen, at det ihvertfald ikke er sidste gang jeg laver dette.

Faktisk overvejer jeg at lave denne sauce til juleaften, istedet for kirsebærsauce. Hvad spiser I på jeres risengrød?


 RISENGRØD MED HINDBÆR-CHIA-KANEL SAUCE (NOK TIL 3-4 SKÅLE GRØD)

Risengrød – lav det som det står på pakken med grødris. 

2 dl vand

2¼ dl grødris

1 L mælk

lidt salt

Sauce

150g frosne hindbær

1 dl vand

1 tsk kanel

½ tsk vanillepulver (ikke sukker)

1 spsk honning/agave sirup eller andet sødende

1 spsk chiafrø

Fremgangsmåde risengrød

  1. Kog risengrød som det står på pakken – jeg gør således:
  2. Kom vand i en gryde. Når det koger, tilsættes grødrisene.
  3. Lad vandet koge ind, tilsæt herefter mælk.
  4. Bring grøden i kog under omrøring.
  5. Lad grøden koge ved  svag varme under låg. Rør ofte i grøden.
  6. Grøden er færdig, når den har fået en tyk konsistens. Ca. 35-40 minutter.
  7. Imens laves hindbærsaucen.
  8. Smag til sidst grøden til med salt.

Fremgangsmåde sauce

  1. Kom hindbær, vand, kanel, vanille, honning(eller andet sødende) i en gryde.
  2. Lad det koge i 10-15 minutter.
  3. Tag gryden af blusset.
  4. Når det er kølet lidt af, tilsættes chiafrø og saucen stilles køligt.
  5. Kommes på grøden, velbekomme!

 

risengrød-3 risengrød

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*