Risdeller med soltørrede tomater og timian

risdeller

Vegetariske risdeller med soltørrede tomater og timian. Når jeg koger ris, så sørger jeg altid for at koge en stor portion. På den måde har jeg (næsten) altid en rest ris i køleskabet, som så kan trylles om til risdeller. Det er en nem og lækker måde at bruge sine lidt triste rester på og så er det genialt når man skal have tømt køleskabet.

Disse risdeller er lavet med havregryn, soltørrede tomater, timian, oregano og æg. Jeg har valgt at stege dem på panden, men jeg tror sagtens de kan bages i ovnen.

Hvis du mener at have set risdeller herinde på bloggen før, så er det ganske rigtigt. Jeg har for længe siden lavet opskriften på  risdeller (restemad), men dette er med nye krydderier.

Herhjemme spises de med en lækker salat til og resten tages med på madpakken.
risdeller

RISDELLER MED SOLTØRREDE TOMATER, OREGANO OG TIMIAN 

2,5 dl kogte (brune) ris

1 dl havregryn

3 æg

1 tsk salt

1 fed hvidløg, presset

2 spsk soltørrede tomater, hakket

1 spsk olie

peber

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret oregano

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål.
  2. Rør godt rundt.
  3. Steges på begge sider i lidt olie på en pande ved middel varme. Jeg formede ikke mine, men kom dem blot på som ‘klatter’. Hvis du ønsker pænere deller, så kan de formes som frikadeller.
  4. Velbekomme!


risdeller-4 risdeller

Hvis du, som jeg, er helt pjattet med risdeller og andre vegetariske deller, så kan jeg anbefale dig at tjekke dette indlæg ud. Det indeholder mine bedste vegetardeller / vegetarbøffer. Som mange af jer nok har gættet, så laver jeg vegetardeller minimum én gang om ugen – simpelthen fordi de kan laves i så mange variationer, at jeg aldrig når at blive træt af dem. For tiden er det soltørrede tomater der hitter, men alle krydderier kan bruges. Jeg lavede i sidste uge nogle med karrypasta, hvidløg og chili som også blev virkelig gode og med et asiatisk twist.

 

Print Friendly

11 kommentar

  1. Uhh, dem kunne jeg godt lige spise!

  2. Fantastisk ide med at lave ris om til deller! Det skal prøves :) De ser så guf ud

  3. Pernille

    Uhm de ser virklige gode ud – kan de mon laves uden øg?

  4. Pernille

    Mente selvfølgelig Æg ;-)

  5. hvor mange kommer der ud af denne opskrift?

  6. Hej.
    Tak for en super blog med de lækreste sunde opskrifter – kan kun sige positive ting om den!

    Og så et svar til Pernilles spørgsmål ang. erstatning af æg; jeg har erfaret at silketofu fungerer rigtig godt som bindemiddel :)

    • Hej Nayla,
      undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
      Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.
      Og tak for kommentaren ang. erstatning af æg – det har jeg ikke så meget erfaring med!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*