Pita-pizza med artiskokker og tomatsauce

pita-pizza

Pita-pizza lavet på pitabrød og toppet med tomatsauce, artiskok, ost og basilikum.

Herhjemme laver jeg næsten altid noget virkelig nemt til aftensmad om mandagen og ofte bliver det en lidt sundere udgave af pizza. Jeg ved at jeg ikke er den eneste der synes at mandagen kan være lidt hård at komme igennem og derfor vil jeg gerne dele denne virkelig nemme opskrift med jer, hvis I også en mandag har brug for lidt nemt aftensmad. Måske man faktisk næsten ikke kan kalde det en opskrift, men mere et lille tip.

Faktisk startede det hele med, at min kæreste og jeg døbte mandagen for ‘hygge-mandag’. Normalt var mandagen lidt sådan en dag hvor vi ikke orkede det helt store, men så besluttede vi os at gøre mandag aften til en hyggelig aften, hvor vi spiser nem mad (ofte pizza) og ser en masse netflix. Det er virkelig skøn og lige sådan jeg nyder at bruge min mandag aften.

Jeg er nu gået ind i anden sidste uge af mit sidste praktikforløb som sygeplejestuderende. Jeg synes det er ret vildt at tænke på, at når denne praktik er ovre mangler jeg kun et lille valgfag og så min bachelor – så kan jeg kalde mig for sygeplejerske. Jeg har dog en masse tanker og drømme om fremtiden, som jeg nok skal fortælle jer om når tiden nærmer sig.

Nå, tilbage til opskriften. Jeg har valgt at lave pizzaerne på pitabrød, da det er nemt og hvis man vælger de grove pitabrød, er det også en sundere udgave af pizza. Jeg har før delt både en opskrift på pita-pizza og tortilla pizza, disse opskrifter finder du lige her: Pita pizza med guacamole og Tortilla pizza.
pita-pizza

PITA-PIZZA MED ARTISKOKKER OG TOMATSAUCE ( 6 SMÅ PIZZAER) 

6 grove pitabrød

tomatsauce – min bedste opskrift findes her. 

1 mozzarellakugle, skåret i stykker

1 dåse artiskokker (eller andet grønt), skåret i halve

rød pesto

Ekstra: hvis man lige vil gøre lidt ekstra, så kom gerne løg, hvidløg og andet grønt på.

Toppes med frisk basilikum.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave tomatsaucen.
  2. Kom pitabrød på en bageplade. Man kan også vælge at skære pitabrød over, så man får 12 tynde pizzaer istedet.
  3. Kom tomatsauce, mozarella, artiskok og lidt rød pesto på.
  4. Bages ved 200g i ca. 20 minutter, til osten er smeltet.
  5. Toppes med frisk basilikum og spises evt. med en salat. De er også virkelig gode på madpakken!
  6. Velbekomme.

pita-pizza pita-pizza pita-pizza

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Grov pizzabund - grov fuldkornspizza med tomatsauce og ost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*