Pakora – indisk snack med grønt og kikærtemel

af Stinna

Indiske pakoras, som egentligt er grøntsager der er dyppet i en kikærtemels-dej og stegt på panden i olie. Jeg har jo en kæmpe kærlighed for indisk mad og efter at have lært at lave nogle gode currys (synes jeg selv), så er jeg begyndt på lidt andre typer indisk mad. I dag vil jeg så dele opskriften på pakoras med jer, som jeg engang så på et menukort på en indisk restaurant og som jeg måtte prøve at lave selv.

Indiske pakoras

Når disse pakoras er nylavede er de knasende sprøde og de egner sig bedst til at blive spist nogenlunde med det samme efter stegning, da de klart er mest sprøde og lækre der. De kan dog genlunes dagen efter. Jeg har valgt at bruge kogte kartofler, løg og broccoli som grøntsager og lavet en lækker krydret kikærtemels-dej. Kom gerne godt med krydderier i – det er det der gør dem virkelig lækre!

Jeg spiste dem sammen med hjemmebagte naanbrød, gule ris, en raita, som er en indisk yoghurtdressing og vegansk indisk gryderet. De sidste opskrifter kommer jeg med inden ikke så længe.

Pakoras

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

fyld:

  • ca. 300 g kartofler
  • 2 stk. løg
  • 1 stk. lille broccoli

dej:

  • 1 stk. æg
  • 125-150 g kikærtemel kan fås i større supermarkeder og helsekostbutikker
  • 1/2-1 dl vand
  • 1 håndfuld friske koriander finthakket
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • lidt rød chili
  • lidt cayennepeber
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • 1/4 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt.

Sådan gør du

  • Start med vaske kartoflerne og skær dem i små tern. Lad dem koge til de er møre.
  • Hak løg groft eller gerne i lidt større stykker, det samme med broccoli.
  • I en skål blandes alle ingredienserne til dejen. Den skal have en lidt flydende konsistens, så man kan dyppe grøntsagerne deri, men samtidigt skal dejen kunne sidde fast på grøntsagerne.
  • Når kartoflerne er færdige og kolde, kommes alle grøntsagerne ned i dejen og vendes rundt.
  • Kom olie på en pande og tag 1 spsk. masse og steg i olien. De skal steges til de er gyldne og sprøde.
  • Velbekomme!



6 Kommentarer

MAja Harder 8. maj 2017 - 08:29

De lyder super lækre. Indisk er virkelig en dejlig ting at lave i køkkenet, og der er så mange spændende muligheder (især hvis man er vegetar)!

Reply
Stinna 9. maj 2017 - 11:06

Tak skal du have – indisk mad er nemlig genialt når man er vegetar især :-)

Reply
Saima 8. maj 2017 - 15:36

Er selv fra Pakistan, så vi spiser oftest pakore herhjemme.
Bruger:
Kikærtemel
Lidt rød chili pulver
Salt
Spidskommen
Et stort bundt koriander
Løg
To rå kartoffel skåret i tynde skiver
En kugle frossen spinat
Lidt aubergine
Vand

Reply
Stinna 8. maj 2017 - 20:58

Mums hvor lækkert – det må jeg prøve :-)

Reply
Emma 9. maj 2017 - 18:10

Kan man bruge andet mel end kikærtemel? F.eks. grahamsmel eller lignende? :-)

Reply
Stinna 10. maj 2017 - 07:59

Hej, det tror jeg desværre ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.