Pakora – indisk snack med grønt og kikærtemel

Indiske pakoras, som egentligt er grøntsager der er dyppet i en kikærtemels-dej og stegt på panden i olie. Jeg har jo en kæmpe kærlighed for indisk mad og efter at have lært at lave nogle gode currys (synes jeg selv), så er jeg begyndt på lidt andre typer indisk mad. I dag vil jeg så dele opskriften på pakoras med jer, som jeg engang så på et menukort på en indisk restaurant og som jeg måtte prøve at lave selv.

Når disse pakoras er nylavede er de knasende sprøde og de egner sig bedst til at blive spist nogenlunde med det samme efter stegning, da de klart er mest sprøde og lækre der. De kan dog genlunes dagen efter. Jeg har valgt at bruge kogte kartofler, løg og broccoli som grøntsager og lavet en lækker krydret kikærtemels-dej. Kom gerne godt med krydderier i – det er det der gør dem virkelig lækre!

Jeg spiste dem sammen med hjemmebagte naanbrød, gule ris, en yoghurtdressing og vegansk indisk gryderet. De sidste opskrifter kommer jeg med inden ikke så længe.

★PAKORAS – INDISKE VEGGIEDELLER (15 STK.) 

fyld:

ca. 300 g kartofler

2 løg

1 lille broccoli

 

dej:

1 æg

125-150g kikærtemel (kan fås i større supermarkeder og helsekostbutikker)

1/2-1 dl vand

1 håndfuld friske koriander, finthakket

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. gurkemeje

lidt rød chili

lidt cayennepeber

1/4 tsk. stødt kardemomme

1/4 tsk. stødt kanel

 

1 tsk. salt.

Fremgangsmåde:

  1. Start med vaske kartoflerne og skær dem i små tern. Lad dem koge til de er møre.
  2. Hak løg groft eller gerne i lidt større stykker, det samme med broccoli.
  3. I en skål blandes alle ingredienserne til dejen. Den skal have en lidt flydende konsistens, så man kan dyppe grøntsagerne deri, men samtidigt skal dejen kunne sidde fast på grøntsagerne.
  4. Når kartoflerne er færdige og kolde, kommes alle grøntsagerne ned i dejen og vendes rundt.
  5. Kom olie på en pande og tag 1 spsk. masse og steg i olien. De skal steges til de er gyldne og sprøde.
  6. Velbekomme!



 

 

Print Friendly

6 kommentar

  1. De lyder super lækre. Indisk er virkelig en dejlig ting at lave i køkkenet, og der er så mange spændende muligheder (især hvis man er vegetar)!

  2. Er selv fra Pakistan, så vi spiser oftest pakore herhjemme.
    Bruger:
    Kikærtemel
    Lidt rød chili pulver
    Salt
    Spidskommen
    Et stort bundt koriander
    Løg
    To rå kartoffel skåret i tynde skiver
    En kugle frossen spinat
    Lidt aubergine
    Vand

  3. Kan man bruge andet mel end kikærtemel? F.eks. grahamsmel eller lignende? :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*