Ovnbagte tomater

af Stinna

Bagte tomater baked tomatoes

Ovnbagte tomater. Sikke et vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg har brugt dem i sommerhus, hvor jeg har lavet lækker mad med min moster og onkel. De har sommerhus på Mols, hvor man kan købe de lækreste grøntsager i små hyggelige boder.

Lørdag besluttede vi os for, at prøve at lave bagte tomater selv. En hurtig tur på google viste, at det slet ikke er så svært. Det er vigtigt, at krydre tomaterne godt og så er det vigtigt, at bruge noget til at søde med. Istedet for almindelig sukker, valgte vi at bruge kokossukker til disse tomater.

Tomaterne får den skønneste smag og jeg spiste alt for mange, lige da de var færdige. Resten planlægger jeg at bruge til en tomattærte. Men nu må vi se, hvis jeg kender mig selv godt, så er de forsvundet inden.

Krydderierne jeg bruger, er dem jeg selv tænkte kunne være lækre til disse tomater. Du bruger jo selvfølgelig bare dine ynglings krydderier.

Ovnbagte tomater

Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 1,5 kg cherrytomater
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. balsamico
  • ½ tsk. salt
  • 2 knivspids røget paprika
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. kokossukker eller honning
  • timian frisk eller tørret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 110 grader varmluft.
  • Halvver tomaterne.
  • Tryk på dem, så det våde indeni kommer ud. Du kan ellers bruge en ske.
  • Rør dressingen sammen.
  • Kom tomaterne på en bageplade med den flade side opad.
  • Hæld dressing på hver tomat med en ske. Du kan sikkert ellers blande det hele sammen i en pose.
  • Bages i 1,5 time, eller til de ser færdige ud.
  • Opbevares på køl. Jeg har læst mig frem til, at de burde holde 10-14 dage.
  • Velbekomme!

DSC05734-11 DSC05759-11

1 Kommentar

Stinna 14. juli 2014 - 11:00

Hej Heidi!
Tak skal du have. De smager så fantastisk!
Jeg kigger da lige forbi din blog.
Hilsen Stinna.
Hav en god dag!

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.