Ovnbagte tomater…

Bagte tomater baked tomatoes

Sikke et vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg har brugt dem i sommerhus, hvor jeg har lavet lækker mad med min moster og onkel. De har sommerhus på Mols, hvor man kan købe de lækreste grøntsager i små hyggelige boder.

Lørdag besluttede vi os for, at prøve at lave bagte tomater selv. En hurtig tur på google viste, at det slet ikke er så svært. Det er vigtigt, at krydre tomaterne godt og så er det vigtigt, at bruge noget til at søde med. Istedet for almindelig sukker, valgte vi at bruge kokossukker til disse tomater.

Tomaterne får den skønneste smag og jeg spiste alt for mange, lige da de var færdige. Resten planlægger jeg at bruge til en tomattærte. Men nu må vi se, hvis jeg kender mig selv godt, så er de forsvundet inden.

Krydderierne jeg bruger, er dem jeg selv tænkte kunne være lækre til disse tomater. Du bruger jo selvfølgelig bare dine ynglings krydderier.

Ovnbagte tomater:

1,5 kg cherrytomater

½ dl olivenolie

3 spsk balsamico

½ tsk salt

2 knivspids røget paprika

1 fed presset hvidløg

½ tsk kokossukker (eller honning)

timian (frisk eller tørret)

  1. Tænd ovnen på 110 grader varmluft.
  2. Halvver tomaterne.
  3. Tryk på dem, så det våde indeni kommer ud. Du kan ellers bruge en ske.
  4. Rør dressingen sammen.
  5. Kom tomaterne på en bageplade med den flade side opad.
  6. Hæld dressing på hver tomat med en ske. Du kan sikkert ellers blande det hele sammen i en pose.
  7. Bages i 1,5 time, eller til de ser færdige ud.
  8. Opbevares på køl. Jeg har læst mig frem til, at de burde holde 10-14 dage.
  9. Velbekomme!

 

DSC05734-11 DSC05759-11

Print Friendly

2 kommentar

  1. God formiddag,

    virkelig en god idé med dine tomater, dejligt at blive inspireret her på bloggen:-)
    Jeg vil selv prøve at lave sådanne lækre tomater.

    Kig gerne forbi vores blog, vi søger gæsteblogger til at fortælle om deres bedste sommerminde, er det noget for dig, så tryk på mit navn og…….

    Nyd dagen.
    Heidi

    • Hej Heidi!
      Tak skal du have. De smager så fantastisk!
      Jeg kigger da lige forbi din blog.
      Hilsen Stinna.
      Hav en god dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*