Ovnbagte falafler – fantastiske og nemme at lave

ovnbagte falafler

Små ovnbagte falafler. Noget af det bedste jeg ved, er altså falafler. Jeg spiser det ofte og jeg synes det passer til så mange forskellige salater, så jeg har ofte falafler med på madpakke også.

Da jeg sidste forår var fire måneder i Vietnam, havde jeg virkelig lyst til falafler. Selvom jeg var i et land med den lækreste madkultur, så måtte jeg bare finde falafler. Heldigvis fandt jeg en lille restaurant med dem, selvom jeg troede det var helt umuligt. De andre piger jeg rejste med havde aldrig smagt falafler og de var også ellevilde.

Herhjemme er det heldigvis lidt nemmere at finde falafler på diverse caféer eller små spistesteder. Forleden tog min kæreste og jeg forbi Falafel King her i Aarhus, da vi havde hørt at det skulle smage godt – og det gjorde det virkelig! Stedet ser ikke ud af meget, men hold nu op nogle lækre falafler (og virkelig god hummus). Selv min kæreste, som virkelig ikke kan fordrage kikærter, var helt vild med det. 

Men hvis du nu også gerne vil kunne lave falafler hjemme, så vil jeg gerne dele en opskrift med jer i dag. De er ikke som de typiske friturestegte falafler, men er istedet bagt i ovnen og har derfor ikke helt samme sprøde skorpe. Men de smager godt og er meget lettere at lave.

Læs også: Fantastiske falafler og Ovnbagte grønne falafler.

ovnbagtefalafler-3

Nu vil jeg gerne dele opskriften med jer. Opskriften rækker til hele 27 små falafler, så der er også til madpakken. Jeg lavede disse falafler med min søde veninde Julie og vi spiste disse falafler i wraps – opskriften får I snarest!

OVNBAGTE FALAFLER (27 SMÅ FALAFLER) 

460g kikærter (fra dåse)

3 fed hvidløg, grofthakket

2 æg

1 rødløg, grofthakket

2 tsk spidskommen

1 tsk karry

1 håndfuld persille

1/2 rød chili

1,5 dl havregryn

1 tsk salt

1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender / minihakker.
  3. Blend det til det har en nogenlunde ens konsistens, men der må gerne være en smule struktur i det.
  4. Kom falaflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte en ske, da dejen våd.
  5. Bages midt i ovnen ved 200g i omkring 20 min – hold øje med dem, da der er forskel på ovne.

ovnbagtefalaflerovnbagtefalafler-5ovnbagtefalafler-6

Print Friendly

10 kommentar

  1. Skal der gøres noget ved kikærterne inden de blendes eller hælder man bare vandet fra og blender dem?

  2. Pernille

    Mmm de ser gode ud!!! Kan man evt. erstatte æggene med noget andet, så de bliver veganske? :-)

    • Hmm. Jeg har faktisk ikke forsøgt? Måske lidt kogt ris kunne være en mulighed? Eller HUSK der har stået i vand? :-) Skal nok prøve nogle veganske snart!

  3. Så lækker en opskrift! Første gang jeg nogensinde har lavet falafler og de blev så lækre :) Er vild med de er ovnbagte, så man ikke har en masse olie og friture på samvittigheden. Skal helt klart laves igen snart!

  4. Pingback: Naanbrød med falafler og dressing - Stinna

  5. Pingback: Falafel-vaffel med stegt aubergine og tahindressing

  6. Lavede disse i aftes. De er vildt gode og dejligt med et fedtfattigt alternativ! Brugte majsmel i stedet for havregryn da det var det jeg havde :-)
    Men 1000 tak for en super opskrift!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*