Opskrift fra kogebogen: Linsebolognese med fuldkornsspaghetti

Om kun én uge, d. 21/4,  udkommer vores kogebog ‘Hverdagsfavoritter’. I kan tro at vi er spændte og vi glæder os SÅ meget! Det er en ret ubeskrivelig følelse, for vi er så stolte af alle opskrifter deri og vi er så tilfredse med, hvordan kogebogen er endt med at være. Jeg er så taknemmelig for at have fået denne mulighed og jeg glæder mig så meget til at vise jer den! For at vise jer lidt af hvad kogebogen indeholder, har jeg fået lov til at dele to opskrifter med jer og i dag vil jeg gerne dele denne opskrift på vegetarisk linsebolognese med fuldkornsspaghetti. 

Det har ikke været nemt at vælge én opskrift fra bogen, men valget faldt på denne linsebolognese. Opskriften er en hverdagsfavorit hjemme i mit køkken, da jeg er vild med retter som næsten bare passer sig selv og kan stå på kogepladen og simre. Jeg topper retten med frisk parmesan og frisk timian.

Hvis du vil se flere opskrifter fra kogebogen, så har jeg delt opskriften på sundere kanelsnurrer lige her og søde Julie har delt opskriften på rugbrødssandwich med hønsesalat lige her (ikke vegetarisk dog).

LINSE BOLOGNESE MED FULDKORNSSPAGHETTI (4 PERSONER)

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

2 spsk. tomatpuré

1 dåse hakkede tomater

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret timian

2 gulerødder

3 dl vand

½ dåse kokosmælk

200 g røde linser

½ dl rødvin 1 tsk. salt

1 knsp. peber

300 g fuldkornsspaghetti

topping:

friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne.
  2. Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.
  3. Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.
  4. Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
  5. Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den.
  6. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  7. Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.
  8. Velbekomme!

Psst. Det smukke billede er taget af dygtige Winnie Methmann. Kogebogen kan forudbestilles lige her og I er alle velkomne til at kigge forbi til vores reception d. 23/4, hvor I kan smage lidt fra kogebogen og købe en bog :-) Tilmelding lige her. 

Print Friendly

2 kommentar

  1. Pernille

    En af mine nye livretter :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*