Nem grøntsagstærte med grov bund

Grøntsagstærte-5
Grøntsagstærte-4

 

Den sidste uge har der været lidt stille her på bloggen. Jeg er nemlig på krykker og kan derfor ikke så nemt stå og lave mad. I dag vil jeg gerne dele en opskrift, som jeg lavede for en uges tid siden – nemlig en lækker vegetarisk grøntsagstærte.

Bunden til tærten har jeg delt herinde før. Ispirationen kommer fra dygtige Twinfood, som virkelig laver de lækreste tærter. Istedet for mel i bunden, har jeg valgt at bruge havregryn. På denne måde er min tærte nemlig glutenfri.

[line]

★ GRØNTSAGSTÆRTE 

 

Grøntsagstærte-2

 

  1. Først laves bunden.
  2. Blend alle ingredienserne sammen.
  3. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Dejen kan være lidt svær at smøre ud – jeg brugte hænderne.
  4. Nu hakkes grøntsagerne. Fordel dem oven på bunden.
  5. Æggemassen laves af æg, hytteost, feta, salt og peber. Hvis massen er lidt tyk, kan du komme 1/2-1 dl mælk i. Fordel massen over grøntsagerne.
  6. Tærten bages ved 160 grader i en time, eller til tærten er færdig.
  7. Velbekomme!
Print Friendly

6 kommentar

  1. Bliver bunden sammenhængende?? Jeg har før prøvet at lave alternativ tærtebund, men den bliver altid helt vild porøs :(

    • Hej Sabina, denne er sammenhængende når jeg laver den :-) Men grovere end almindelige bunde.

      • Tak for svar. Jeg må prøve at lave den :)

        • Nu fik jeg endelig prøvet den, og det er den mest vellykket glutenfrie tærte jeg har lavet:) Så tusind tak for opskriften:) Jeg var dog ikke så tålmodig til at bruge hænderne til at smøre dejen ud, så jeg rullede den ud mellem to stykker bagepapir, Det fungerede super :)

          • Tak for din skønne besked! Genialt med bagepapiret, det vil jeg da gøre næste gang! Dejligt at du kunne bruge min opskrift! :-)

  2. Pingback: Grov tærtebund - med fuldkornshvedemel - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*