Køkkenfest anmeldelse – vegetarisk pho

pho-3

For noget tid siden, modtog jeg kogebogen ‘Køkkenfest’ til anmeldelse. Forsiden af bogen fangede mit blik med det samme – der er nemlig guld, glimmer og en masse mad. Bogen indbyder til godt humør og jeg kunne næsten ikke vente med at bladre bogen igennem. Jeg kan godt lide tanken om, at det skal være sjovt at gå i køkkenet. Derfor indeholder bogen en masse flotte, farverige billeder og lækre opskrifter.

Selvom bogen ikke kun indeholder sunde opskrifter, så kunne jeg sagtens finde inspiration heri. I mine øjne, er bogen perfekt til folk, som gerne vil have lidt nye idéer til madlavningen. Bogen er inddelt i kapitler, som f.eks morgenfest, gadefest, tøm-køleskabet-fest og dessertfest. Jeg synes tanken om, at det altid er en fest at gå i køkkenet, er virkelig skøn! Bogen var nok ikke endt i mit køkken, hvis jeg ikke havde modtaget den til anmeldelse. Dette kun, da jeg oftest falder for kogebøger, som er sunde og gerne vegetariske. Men nu hvor den er landet på min hylde, så er den kommet for at blive. For mange af retterne lyder simpelthen så lækre, at jeg skal prøve nogle flere.

Første ret der skulle prøves, var den vietnametiske nudel suppe – pho. Denne suppe var oplagt, da jeg om kun 5 uger tager afsted til Vietnam. Pho er en klar suppe med risnudler, friske koriander, godt med krydderier og den smager så skønt. I kogebogen er opskriften lavet med kylling, men jeg har lavet en vegetarisk/vegansk udgave. Det er min udgave, som I får opskriften på herunder.pho


 

★ VEGETATISK PHO – 2 PERSONER★

5 dl grøntsags-fond

Risnudler

2 nelliker

1 stjerneanis

2 tsk stødt tørret koriander

2 spsk revet frisk ingefær

1 porre

1 spsk sukker (alternativt kokossukker eller andet sødende)

Saften af ½ citron (opskriften bruger 1 spsk. fiskeolie istedet)

2 gulerødder

1 håndfuld friske koriander

1 rød chili

Olie til stegning

  1. Steg nelliker, stjerneanis og 2 tsk tørret koriander i olie i en gryde. Steges i ca. 4 minutter.
  2. Skær porre i tynde ringe.
  3. Kom grøntsags-fond, ingefær, revet frisk ingefær, chili, sukker og citron i gryden.
  4. Lad det koge ved lav varme i 20 minutter.
  5. Smag til med citron.
  6. Skær gulerødderne i fine strimler og kom dem i suppen.
  7. Kog imens risnudler efter pakkens anvisning.
  8. Hæld vandet fra nudlerne.
  9. Fordel nudler i skåle og fordel suppen over.
  10. Pynt med friske koriander, forårsløg og lidt frisk chili.
  11. Spises mens det er helt varmt.

Hvis du mangler fyld, så tilsæt kikærter til suppen.

pho-2 pho-6

Print Friendly

9 kommentar

  1. Hej Stinna
    Det ser super lækkert ud – hvordan laver du din grøntsags fond?
    Knus

  2. the book looks amazing!! Definitely going to try this <3

  3. Louise Beck Brønnum

    Kære Stinna

    Sikke en skøn blog du har og tusind tak for de skønne ord:) Håber du får lyst til at lave flere retter. Elsker selv vores grønne risotto, hvor du jo kan bruge perlespelt istedet for risotto ris hvis det er:)

    Mvh Louise

  4. tobias kirkegaard

    Det er virkelig en dejlig ret. Man før følsen af at være i asien når man dufter maden i huset. virkelig en oplevelse :) ***** stjerne herfra

  5. Pingback: 5 vegetariske efterårssupper - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*