Vegansk kikærtegryde – gryderet med linser og kikærter

kikærtegrydeLinse-kikærtegryde til at få varmen på en kold søndag. Forleden aften da det var rigtig koldt, lavede jeg denne veganske linse-kikærtegryde med quinoa. Jeg lavede en stor portion, så jeg  havde til to dage og en lille rest til madpakken.

Gryderetten er fyldt med (næsten) alle mine yndlingsingredienser – kikærter, spidskommen, chili og hvidløg. Hvis du ikke lige har quinoa i køkkenet, så kan man sagtens spise ris til. 


 LINSE-KIKÆRTE GRYDE ( 2 PERSONER + REST) 

2 løg

3 fed hvidløg

olie til stegning (kokosolie)

2 gulerødder

200g kogte kikærter ( eller 1 dåse)

2 dl røde linser (ukogte)

2 dl vand m. bouillion

1 tsk spidskommen

1 spsk tomatpure

1 dåse hakkede tomater

lidt rød chili

salt

citronsaft

quinoa som tilbehør

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Kom det i en gryde med lidt olie.
  3. Hak gulerødder og kom i gryden.
  4. Tilsæt kikærter, ukogte røde linser, finthakket chili, pomatpuré og spidskommen.
  5. Lad det stege et minut og tilsæt derefter bouillionvand og dåsen med hakkede tomater.
  6. Kog imens quinoa (følg anvisning på posen).
  7. Smag retten til med salt og citronsaft.
  8. Serveres med quinoa.
  9. Velbekomme!

kikærtegryde

 

Print Friendly

7 kommentar

  1. Jeg har lige lavet linse-kikærtegryden her til aften. Det smagte så godt! Mange tak for opskriften :)

  2. Hvor ser den her fryde altså bare for god ud! Er vild med at der ikke er alle mulige særlige ingredienser i.

  3. Perfekt til en søndag-hygge aften! :) Smager virkelig dejligt!

  4. Så lækkert! Jeg tilføjede lige de grøntsager jeg havde liggende og en halv dåse kokosmælk, mmh.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*