Hummus – kikærtedip

humus

For ikke så længe siden, fandt jeg ud af at jeg mangler en opskrift på hummus her på bloggen. Det er egentlig lidt sjovt, nu hvor kikærter er en af de ingredienser, som jeg bruger mest!

Da jeg for noget tid siden lavede mellemøstlig mad hos min far, skulle vi selvfølgelig også have hummus. Jeg elsker at dyppe grøntsags-stænger i hummus, eller brugt det som dressing til salat eller falafler.

I dag har jeg bestået min praktik på psykiatrisk afdeling. Nu vil jeg bruge weekenden med at pakke til min rejse, ses med familie og ellers bare nyde dagene inden jeg skal afsted.


★HUMMUS ★

300g kikærter – eller ca. 1 dåse

1 dl tahin

Saften af 2 citroner

1-2 tsk salt

2 fed hvidløg

1 tsk mild paprika

½-1 dl olivenolie

1 lille håndfuld bredbladet persille

1 tsk stødt spidskommen

  1. Hvis du selv koger kikærter, så følg anvisningen på posen. Husk at kikærter skal udblødes først.
  2. Blend alle ingredienserne sammen.
  3. Smag til med citron og salt.
  4. Jeg er ret vild med tahin, så jeg kommer ofte lidt ekstra i.

humus-2

Print Friendly

5 kommentar

  1. Mums den ser god ud!! Må prøves!
    Kh Amanda

  2. this hummus sounds scrumptious!! yumm

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

  3. Til lykke med din eksamen! Altid en dejlig fornemmelse når det er overstået. :-)

    I min humus bruger jeg ikke tahini, men istedet sesam frø, gerne ristede samt sesam olie og hørfrø olie som begge har en dejlig dyb (og sund) smag. Blendes nemt med en stavblender og man kan lave humusen lidt mere grov i texture med sesam frøene. Birgitte

    • Mange tak for det! Ja, det er altså skønt at være færdig med en eksamen.
      Det lyder lækkert med din hummus. Hvor mange sesam kommer du så i?

  4. Pingback: Tahindressing - dressing lavet af tahin, hvidløg og citron

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*