Haydari – opskrift på tyrkisk fetadip med peberfugter og persille

haydari-2

I torsdags bestod menueen herhjemme på hjemmelavede burgere. For at lave min burger lidt anderledes, købte jeg noget haydari og hummus, som jeg smurte mine burgerboller med. Jeg er vild med haydari, men har aldrig før lavet det før. Så da butiksindehaveren fortalte hvordan det nemt laves, fik jeg alligevel mod til at prøve at lave det selv.

Jeg fik fortalt at haydari består af feta, peberfrugter, persille, hvidløg og olie. Da jeg så fik handlet alle ingredienser ind, blev jeg alligevel lidt i tvivl om forholdet mellem de forskellige ingredienser. En hurtig tur på google viste mig, at mange andre også har lavet hjemmelavet haydari – blandt andet dygtige Emma. Så min opskrift er inspireret af hendes opskrift.

Jeg serverede min haydari for mine gæster fredag aften, sammen med brød bagt i gryde, andre små slags dyppelse, bønnefritter, pizza og fritter af søde kartofler. 

haydari-3

Min portion var ret stor, men det er skønt at have til et par dage af denne lækre dip. Du kan justere mængden af peberfrugt alt efter hvor rød en dip du ønsker.

★ HJEMMELAVET HAYDARI ★

500g fetaost / salatost (jeg brugte puck)

2 store røde snackpeberfrugter

1 stor håndfuld bredbladet persille

1 fed hvidløg

2 spsk vand

2 spsk olivenolie

 

en smule rød chili

lidt peber

Fremgangsmåde:

  1. Først skal peberfrugterne bages. Halvver peberfrugterne over og fjern kernerne. Kom dem på en bageplade og placer dem med skindsiden opad.
  2. Peberfrugterne bages ved 200 grader, til de har fået mørke pletter (omkring 20 minutter i min ovn).
  3. Lad herefter peberfrugterne køle af.
  4. Imens blendes de andre ingredienser sammen.
  5. Når peberfrugterne er kølet af, fjernes skindet og peberfrugterne kommes i blenderen sammen med de andre ingredienser. Jeg valgte at min haydari skulle have en lidt grov konsistens, men du kan sagtens blende den helt fin.
  6. Spises som dyppelse eller smøres på et stykke brød.
  7. Velbekomme!

haydari-4 haydari-5 haydari-6 haydari

Print Friendly

2 kommentar

  1. Jeg er SÅ stor fan af haydari – det smager simpelthen bare skønt! Og din version ser virkelig lækker ud :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*