Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing

Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing

Efter et par dage uden at bloggen har virket, ligner det at der endelig er ved at være styr på det hele. Derfor vil jeg gerne forsøge at dele denne opskrift på grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing med jer. Salaten minder om en af salaterne fra vores kommende kogebog og jeg er så vild med salaten, at jeg gerne vil dele denne opskrift med jer også – især nu hvor jeg bare går og venter på at kogebogen udkommer om lidt over en måned.

Jeg er SÅ spændt og glæder mig til at vise den til jer. Faktisk har jeg overvejet at dele lidt opskrifter med jer fra kogebogen, så I ligesom kan få en forsmag på, hvad der kan findes i kogebogen – hvad siger I til det?

I har måske opdaget at jeg er vild med peanutbutter! Hvis du også er det, så er disse opskrifter måske også noget for dig: Stegte broccoli med peanut-sauceSnickersvafler med peanutbutter og mørk chokolade og Peanutbutter-chokolade bananbrød.

Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing

Herunder kommer opskriften på salaten. Jeg har angivet at der er til to personer, men der er nok også en lille rest til dagen efter. Edamamebønnerne kan også steges i soyasauce kort inden de blandes i salaten, for en lidt mere salt udgave. Hvis du ikke kan få fingrene i grønkål, så brug fintsnittet hvidkål, ekstra broccoli eller måske lidt spinat.

★ GRØNKÅLSSALAT MED EDAMAMEBØNNER OG PEANUTBUTTERDRESSING (2 PERSONER)★

salat:

3-4 stængler grønkål

100g edamamebønner

1 lille løg

1/2 broccoli

dressing:

3 spsk. peanutbutter (gerne crunchy)

1 spsk. olie (gerne en smagsneutral)

lidt salt

1 tsk. citronsaft

2-3 spsk. vand

1 fed hvidløg, finthakket

2 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Start med at komme edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i et par minutter og hæld derefter vandet fra.
  2. Tag bladene af grønkål og kom det i en skål. Skær broccoli i små buketter og kom dem i skålen.
  3. Hak løget fint og tilsæt til skålen.
  4. Dressingen laves i en skål, ved at blande alle ingredienserne sammen og røre godt.
  5. Kom dressing og edamamebønner i skålen med grønkål

Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing Grønkålssalat med edamamebønner og peanutbutterdressing

Print Friendly

2 kommentar

  1. Anne Maj

    Jeg lavede denne salat som tilbehør til nogle tærter og jeg er bare helt vild med den! Det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver den! :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*