Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

græskarsuppe

Græskarsuppe med kokosmælk. Sidste efterår modtog jeg en opskrift på en græskarsuppe fra min far, som virkelig smagte fantastisk. Desværre har jeg ikke opskriften længere, men jeg kunne nogenlunde huske hvad der var i den. Derfor forsøgte jeg igår at lave græskarsuppen igen og den blev virkelig skøn.

Suppen er krydret med lækre krydderier og er perfekt til kolde efterårsdage. Jeg dryssede med ristede græskarkerner og bredbladet persille. Min kæreste spiste suppen med kylling til.

Jeg har valgt at bruge en masse spicy ingredienser. Men mange kan du sikkert sagtens undlade, eller skifte ud med dine yndlings.


SPICY GRÆSKARSUPPE ( CA. 4 PERSONER) 

1 hokkaidogræskar

1 stor sød kartoffel (alternativt brug 1 stor gulerod eller alm. kartoffel)

2 løg

2 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 lille frisk gurkemeje rod (eller brug ½-1 tsk tørret)

2 tsk paprika

3 tsk karry

1 tsk spidskommen

2 spsk soya

5 dl vand

1 dåse kokosmælk

salt

peber

citronsaft

olie til stegning

  1. Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
  2. Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
  3. Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
  4. Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
  5. Kom vand og kokosmælk i.
  6. Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
  7. Blend suppen.
  8. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
  9. Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris. Velbekomme!

græskarsuppe

Print Friendly

9 kommentar

  1. Hvor lang tid tager det ca at lave den? Altså hvor lang tid ville du anbefale man begyndte før til at have maden klar?
    Og kan man lade den stå og simre?

  2. Nej, hvor lækkert, det må jeg hjem og prøve :)
    Hvis du vil kan du tjekke min blog http://bysarah.dk/ ud – jeg har en giveaway kørende, som måske er noget for dig :)
    // Sarah – bysarah.dk

  3. Det ser lækkert ud – og nemt – den opskrift jeg brugte sidst skal græskar bages i ovnen først…. Blender du suppen, eller koger det så fint ud som vist på dit billede?

    • Opskriften er rette nu, så der står at den skal blendes til sidst :-)

      • Det smager FANTASTISK! Selv min mand, der ellers er til retter med kød syntes det smagte helt vildt godt – og så er suppen ret nem at lave, når man altså lige har fået skrællet græskarret :0)

        • Ej hvor skønt, at din mand også synes suppen er god :-) Herhjemme er det også nogle gange en udfordring at få min kæreste med på mine vegetar idéer – men lige denne suppe er han vild med :-)

  4. Jeg har lige købt et hokkadio græskar og der var mange forskellige størrelser. Mit var en af de ret store. Bruge du en af de helt små til denne opskrift? :)

    • Hej Julie,
      det var et godt spørgsmål – næste gang skriver jeg lige gram på ;-) Jeg bruger nok et mellem græskar. Brug du bar dit store, måske skal du bare tilføje lidt væske og lidt flere krydderier. :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*