Spicy græskarsuppe

græskarsuppe

Det er koldt i Aarhus i dag og det er tydeligt at efteråret er på vej. Derfor besluttede jeg mig igår for at lave en græskarsuppe, for at have lidt at lune mig på. Jeg har tidligere haft en variant på bloggen, men denne er lidt mere krydret. For mig passer det søde græskar perfekt med ekstra krydderier – især chili og spidskommen. Derudover er denne suppe lavet på kokosmælk, som virkelig smager fantastisk sammen med græskar.

I mit lokale supermarked fandt jeg forleden økologiske hokkaido-græskar til 10kr stykket. Jeg skyndte mig at købe et par stykker og fik lavet græskarsuppe, græskar-deller og sundere søde græskar-muffins. Desværre er græskarsæsonen ikke lang, så det er med at spise en masse af det, nu hvor det endelig er i sæson! Hvis I er fra Aarhus, så har jeg set at er allerede nu er begyndt at komme græskar på torvet på Ingerslevs Boulevard, som forresten har åbent hver onsdag og lørdag – fra ved 8 tiden og til engang over middag. Her er der en masse lækre grøntsager, en god kaffebar og der er virkelig penge at spare, hvis man spiser en masse grøntsager som vi gør herhjemme.

Fordi at jeg har købt mine græskar økologisk, har jeg beholdt skrællen på. Hvis du ikke køber økologisk eller dansk, så skær skrællen af med en kartoffelskræller eller skarp kniv.


 SPICY GRÆSKARSUPPE ( CA. 4 PERSONER ) 

1 hokkaido græskar

1 rødløg

3 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

½ tsk tørret koriander

1 dåse flåede tomater

1 x 1 cm ingefær

1 rød chili (mindre hvis du ikke ønsker en stærk suppe)

1,5 dl røde linser

1 dåse kokosmælk

salt (spar ikke på salt, græskar er ret sødt i smagen)

peber

saft af ½ citron

olie til stegning

  1. Hak rødløg, hvidløg, ingefær og chili. Steg det i en gryde med olie. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.
  2. Kom spidskommen og koriander i.
  3. Skær hokkaido-græskar i tern. Jeg beholdt skrællen på mit, men ellers tag skrællen af med en skarp kniv eller kartoffelskræller. Fjern kernerne med en ske – smid dem ikke væk, de kan ristes i ovnen og blive den lækreste snack.
  4. Kom græskar i gryden og steg det 1 minut.
  5. Kom de flåede tomater i og 5dl vand.
  6. Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
  7. Kom de røde linser i og lad dem koge ved.
  8. Når græskaret er mørt, så blendes suppen.
  9. Kom suppen tilbage i gryden og kom kokosmælk i.
  10. Smag til med citron, salt og peber.
  11. Jeg toppede suppen med ristede græskarkerner, olivenolie, salt og peber.
  12. Velbekomme!

 

græskarsuppe

Print Friendly

20 kommentar

  1. Tak for en lækker opskrift med gode ingredienser :-)
    Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave græskar suppe, så det må jeg have prøvet. Og økologisk er altid bedst, synes jeg.
    Du ønskes en dejlig weekend og helst med sol og lidt varme :-)

  2. Er hokkaido græskar meget fed i det ligesom butternut squash? :)

  3. Græskar-suppe er lækkert – især når det er koldt udenfor. Jeg glæder mig til at se dine andre opskrifter med græskar :-)

  4. Jeg elsker billederne! Det ligner at baggrunden er lavet af kviste, hvilket jo passer perfekt til efterårstemaet

  5. hvis du rister kernerne i ovnen, skal der så lidt olie over eller hvordan gør du? :)))

  6. Stine Emilie

    Hej Stina.
    Tak for ENDNU en virkelig lækker opskrift!
    Jeg elsker selv græskar, så er meget interesseret i dine opskrifter på både græskardellerne og de små muffins – kommer de på bloggen?

  7. Hej! Koger du linserne inden de puttes i blandingen, eller bliver de kogt i blandingen? :-)

  8. Den prøver jeg imorgen! Har du brugt stødt koriander? Hvis ikke, skal jeg så bruge mindre end en ½ tsk? :)

  9. Pingback: Ovnbagte græskar fritter med citronskal, krydderurter og parmesanost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*