Græskar salat med soyaristede solsikkekerner

græskar salatMhh. Hvis du også er vild med græskar, så skal du prøve denne lækre salat. Nu er det græskar-sæson og derfor prøver jeg altid nye retter med græskar. En salat med græskar virker måske en smule underligt, men det fungerer virkelig godt. Jeg har valgt at bruge hokkaido græskar, som er en smule sød i smagen. Derfor har jeg til salaten tilsat soya-ristede solsikkekerner.


 GRÆSKAR SALAT 

½  hokkaido græskar

1 håndfuld bredbladet persille

2 snack peberfrugter

2 forårsløg

1-2 spsk olie

2 spsk citron

1 dåse kikærter

1 tsk paprika

olie til stegning

1 dl solsikkekerner

2 spsk soya

  1. Kom solsikkekerner på en varm pande med lidt olie.
  2. Steg dem dem til de er gyldne.
  3. Kom soya ved og lad det koge ind. Tag solsikkekernerne af og lad dem køle af.
  4. Riv græskar. Mit er revet på maskine, derfor er de revet groft.
  5. Hak løg, peberfrugt og bredbladet persille og kom det i skålen med græskar.
  6. Hæld olie og citron over og bland det godt sammen.
  7. Steg kikærter gyldne i olie, salt og paprika.
  8. Bland kikærterne i salaten og drys med de soyaristede solsikkekerner. 
    græskar salat
Print Friendly

16 kommentar

  1. Du er så GO’! :-D

  2. Ser virkelig lækkert ud, det skal jeg helt sikkert prøve at lave :)
    // Sarah – http://bysarah.dk/

  3. Græskarråkost! Genialt! Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det før! Det må prøve!
    Tak for i spriationen Stinna (:

    Kh maria

    • Tak skal du have :-) Jeg forstår heller ikke, hvorfor jeg ikke har lavet det noget før! Håber du bliver ligeså vild med det, som jeg er!

  4. Hvor ser det skønt ud!
    Vil lave det i morgen – dog med græskarkerner i stedet for solsikkekerner :-)

    Tak for inspirationen

  5. Hvor ser alle dine opskrifter dog lækre ud, dem må jeg virkelig prøve!! Rigtig fed og inspirerende blog du har :-)
    Amalie, sundesager.dk

  6. Det ser helt vildt lækkert ud, så i dag er Hokkaido for første gang endt i min indkøbskurv. Græskar er egentlig ikke noget som har været kendt i mit køkken, men den første ret jeg lavede her fra Stinna.dk var butternut med hytteost og dem skal jeg til at lave igen, for de er vildt gode, så mon ikke jeg også bliver vild med salaten. Hvad synes du jeg skal lave med den anden halve Hokkaido?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*