Græskar bygotto

græskarotto Jeg har tidligere lavet en græskar-speltotto her på bloggen. Jeg har lavet opskriften igen, men justeret lidt i den. Jeg har valgt at bruge byg istedet for spelt. Så hvis du mangler en lækker efterårs-ret til aftensmad, så skal du helt bestemt prøve denne. Du kan sagtens lave denne ret uden parmesan, men det smager altså helt fantastisk med.

Min tidligere opskrift finder du her.


 GRÆSKAR-BYGOTTO (2-3 PERSONER) 

1 hokkaido-græskar

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 dl bygkorn

1,5 dl hvidvin

5 dl bouillion-vand

50g parmesan

1-2 tsk citronsaft

salt

peber

  1. Skær græskaret over i to dele. Fjern kernerne.
  2. Bages i ovnen ved 200g i 20-30 minutter.
  3. Kom olie i en gryde, sammen med finthakket rødløg og hvidløg. Steges i et par minutter, til løgene er klare.
  4. Tilsæt bygkorn og lad dem stege et minut.
  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  6. Kom bouillion-vand i lidt ad gangen.
  7. Når græskar er færdigt, tages det ud af ovnen og ‘kødet’ skrabes ud med den ske.
  8. Når bygkornene næsten er kogt færdigt, tilsættes græskar og parmesan.
  9. Smages til med citron, salt og peber.
  10. bygotto

 

Print Friendly

5 kommentar

  1. Kan man bruge perlebyg i stedet for bygkorn? :-)

  2. Uhmm hvor ser det lækkert ud :-) Vi skal have spist lidt græskar, så vi kan skære lygter af selve græskaren :-) Vil klart prøve din opskrift :-)

    Jeg vil høre DU og dine søde LÆSERE om I vil være med til at KNÆKKE CANCER via “Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer” – Bloggere og Læsere står sammen om at samle ind og hjælpe den grimme sygdom væk………

    Jeg har selv kræft, kender flere som har og de som desværre ikke overlevede.
    Vil I være med til at støtte indsamlingen??
    Så se hvor nemt det er ved et tryk på mit navn eller følge linket: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html

    jeg håber at høre fra dig og at vi bliver mange som samler ind og støtter, indsamlingen løber til den 14.nov.-14
    Mange hilsner fra Maria

    • Hej Maria. Jeg vil da lige kigge forbi din side med knæk cancer. Begge mine forældre har haft kræft, så det kunne sagtens have interesse.
      Hav en god dag :-)

  3. Pingback: Ovnbagte græskar fritter med citronskal, krydderurter og parmesanost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*