Gæsteblogger – Vanløse Blues – falaffelsalat

Processed with VSCOcam with f2 presetHej allesammen her i Stinnas fine univers.

Imens Stinna er i praktik i Vietnam, har jeg fået lov til at gæsteblogge hos hende.

Jeg hedder Maria og står bag bloggen Vanløse Blues. Her deler jeg ud af min passion for grøntsager og forsøger med en enkel tilgang og anderledes sammensætning at inspirerer folk til at spise mere grønt. Jeg er ikke fuldblodsvegetar som Stinna. Men jeg har mange kødfrie dage om ugen. Min ultimative vegetariske favorit er ovnbagte falafler. Det var faktisk en af de allerførste opskrifter på bloggen – og jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem.

vanløseblues-2

Her kommer en luksus anretning af falaflerne på en farverig salat.

I bunden af skålen ligger der frisk spinat, ovenpå ligger der rødløg, granatæblekerner, tomat, gulerodstrimler, bagt aubergine og agurk i tern. I midten anrettes falaflerne og der dryppes med tahindressing.

Velbekomme


 

Du skal bruge:

250 g kikæter (tørvægt)
1 bundt persille
1 løg
5 fed hvidløg
1 rød chili – befriet for kerner
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
3 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller

Sådan gør du:

Du starter dagen før eller om morgenen med at lægge kikærterne i blød i vand, der skal de ligge og hygge sig i 10-12 timer.

Nu til det sjove.

Vandet sies fra kikærterne og de skylles og afdryppes. (bemærk at kikærterne ikke skal koges)
Alle ingredienser blendes til en finkornet masse. Jeg bruger en stavblender.

Form farsen til kugler, placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med oliven olie og bag dem i en 200 grader varm ovn i 25 – 30 min. Eller til de er gyldne og sprøde.

Server dem varme og enjoy!vanløseblues

// Mange tak til Maria for den lækre opskrift på falaffelsalat. Jeg er vild med falafler og har længe ledt efter den perfekte opskrift. Disse skal bestemt prøves!

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*